Showtime vraća novce gledateljima s problemima u prijenosu, UFC za sada ne

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 29.08.2017 18:35h Autor:

Mayweather vs. McGregor

Nakon što su mnogi američki gledatelji imali problema s kupljenim prijenos meča McGregora i Mayweathera, televizijska postaja Showtime je odlučio istima vratiti novac koji su platili za isti. Ipak, to za sada ne namjerava napraviti i UFC.

U Americi je prijenos bio ponuđen na tri načina. Putem plaćanja PPV-a na televiziji, putem Showtimeovog online servisa te putem UFC Fight Pass servisa. Showtime i UFC su od početka navodili kako prijenos treba kupiti što prije, da bi što bolje mogli osigurati servere, no fanovi to nisu poslušali, nego je veliki dio prijenosa zapravo uplaćen tijekom posljednje uvodne borbe. To je dovelo do kolapsa sistema.

Tako je jedan veliki dio fanova punih 20 minuta bio u potpunom “mraku”, odnosno nije im dolazio signal prijenosa koji su platili velikih sto dolara. Iako Showtime u globalu nije pravi krivac za to, oni su odlučili profesionalno prihvatiti odgovornost.

“Za sve one koji su kupili prijenos putem ShowtimePPV.com stranice ili Showtime aplikacije, a nisu bili u mogućnosti gledati meč, osigurati ćemo povrat novca u potpunom iznosu. Naravno, naš cilj je našim fanovima osigurati najveću moguću kvalitetu svih sadržaja, a to ovom prilikom nismo uspjeli”, glasi službeno priopćenje ove televizijske kuće.

Što se tiče fanova koji su do prijenosa došli putem UFC Fight Pass servisa, njihov novac za sada ostaje na računu MMA promocije.

“Nevjerojatno smo razočarani tehničkim problemima koje smo doživjeli u subotu te s našim prodavačem uslugu, NeuLionom, pokušava doći do odgovora što se zapravo dogodilo”, glasi UFC-ovo priopćenje, no u njemu nije spomenuta opcija povrata novca.

U svakom slučaju, zbog ovog problema će pravi broj onih koji su kupili prijenos biti manji nego što je on zapravo trebao biti, a takva će biti i zarada od istih. Ipak, kada se napokon pojavi službena brojka, nema sumnje kako će ona biti među većima u povijesti borilačkih sportova.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI