Showtime demantirao Whitea: “McGregor je taj koji ne dopušta otkrivanje snimke sparinga”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 18.08.2017 12:41h Autor:

McGregor vs. Malignaggi

Tema broj jedan uoči meča Conora McGregora i Floyda Mayweathera je bio sparing irskog prvaka s bivšim svjetskim boksačkim šampionom Pauliejem Malignaggijem. Ako vam to zvuči nevjerojatno, promislite još jednom s obzirom da nas za 8 dana čeka meč između Mayweathera i McGregora po boksačkim pravilima. Lako je zaključiti da nas u današnjem svijetu borilačkog sporta ništa ne smije iznenaditi pa čak niti ludilo oko 20 sekundi nekog boksačkog sparinga.

Je li bio nokdaun? Ili se radilo o guranju? Tko je bio bolji u ostalim rundama? Je li McGregorov tim editirao video kako njima paše?

Sve su to pitanja koja se po medijima povlače već danima, a uvučeni fanovi sada žele odgovor. McGregorov pravi protivnik Floyd Mayweather je gotovo pao u drugi plan “pometen” lavinom medijskih istupa Paulieja Malignaggija, koji je od sparing partnera postao zvijezda broj jedan boksačke scene.

Sve se naravno može riješiti, a javnost može saznati sve odgovore, jednostavnim potezom McGregorovog tima – puštanjem u javnost čitave snimke sparinga. Ili bare njegovog duljeg dijela…

Predsjednik UFC-a Dana White je u srijedu ustvrdio kako Showtime televizija nije htjela uvrstiti spornu snimku u svoj uvodni TV programa koji prethodi ovom boksačkom mega dvoboju – “Showtime All Access”. No, čini se da se radi o potpunoj dezinformaciji. Krivci što snimka neće ugledati svjetlo javnosti jest nitko drugi do tima Conora McGregora. Tako barem tvrdi izvršni potpredsjednik Showtimea Stephen Espinoza. Materijal jest stigao do njih, no nije se radilo o čitavoj snimci, nego o kompilaciji najboljih McGregorovih udaraca.

“To je bila serija kadrova najboljih poteza McGregora, koji su bili spojeni u klipove od 8 ili 9 sekundi. Nismo to htjeli upotrijebiti jer se radilo o materijalu koji se ponavljao. Rečeno nam je da sami ne smijemo editirati video, nego da moramo upotrijebiiti segmente kako su ih oni izmontirali. Na kraju nam je Conorov kamp zabranio da uopće koristimo te isječke”, otkrio je Espinoza i dodao:

“Inače smo bili zainteresirani za te kadrove. Nismo imali namjeru štititi Paulieja. Samo smo htjeli neke stvari izrezati jer su se ponavljale.”

Upitan od kuda onda informacija Dani Whiteu da je Showtime bio taj koji nije htio emitirati snimku, Espinoza objašnjava…

“Dana je bio dezinformiran jer mi radimo direktno s Conorovim timom. Nismo, kao što je to Dana rekao, dobili gomilu materijala. Dobili smo samo par snimki. Ukupno možda minutu i to nam je dao Conorov kamp. Pogledali smo i bili smo jako zainteresirani da ih koristimo u All Access programu.”

Espinozina izjava zapravo dosta toga otkriva. Očito je da sparing i nije protekao tako dominantno za Conora McGregora kako je to javnosti opisao Dana White. Jer da jest, McGregorov tim ne bi morao inzistirati na montiranom materijalu, nego bi pustili malo duže segmente bez ponavljanja istih poteza i udaraca. S obzirom na očiti nedostatak kvalitetnih momenata UFC prvaka, morali su se snaći pa su  odlučili izmontirati one koji mu idu u prilog.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI