Shawn Porter savladao Garciu u neizvjesnom meču i uzeo WBC pojas velter kategorije

K1 / Boks 09.09.2018 12:33h Autor:

Porter vs. Garcia

Shawn Porter novi je boksački WBC prvak velter kategorije, što je postigao pobjedom nad Dannyem Garciom u vrlo zanimljivom i neizvjesnom meču održanom u New Yorku.

U pitanju je bio meč za pojas kojeg se odrekao trenutno ozlijeđeni Keith Thurman, s ciljem da oživi kategoriju te da njegov povratak izgleda kvalitetnije na papiru, pošto će se boriti protiv nositelja WBC pojasa. A to je Porter, koji je iskoristio svoje prilike i slavio, iako u početku meča to nije tako izgledalo.

Zapravo, Garcia je prve tri runde boksao upravo onako kako je to radio kada su ga proglasili vladarom kategorije, nakon što se Floyd Mayweather umirovi. To ipak nije uspio postati, budući da je prošlog proljeća poražen od Thurmana u jednom od najboljih mečeva 2017. godine. U njemu je gorila želja za revanšem, no on se neće dogoditi u idućem meču, pošto je od Portera doživio drugi poraz u karijeri. Zapravo, čini se da možda niti Porter neće odmah boksati protiv Thurmana, no o tome na kraju teksta.

Kao što smo naveli, Garcia je meč otvorio bolje, ali sredinom treće runde Porter počinje osjećati svoje kretanje i udarce te lagano preuzima inicijativu. Prema većini medija, Porter je tada uzeo sve runde do osme, da bi se Garcia onda vratio u meč te su viđene posljednje četiri sadržajne i neizvjesne runde, koje su zapravo odlučile pobjednika. Njih je teško bilo presuditi, no čini se da je na kraju presudilo ono što je Porter napravio od treće do osme runde te su sudačke kartice na kraju glasile 116-111, 115-113 i 115-113 u njegovu korist, odnosno prema dva suca je osvojio sedam, a prema jednom osam rundi.

Meča protiv Thurmana možda i ne bude odmah, budući da je u ring odmah ušao Errol Spence Jr., neporaženi prvak po IBF-u te je prozvao Portera, koji je to prihvatio. Čini se da bi se takva opcija mogla svidjeti i WBC-u, koji s IBF-om gaji bolje odnose nego s WBA, čiji se pojas još uvijek nalazi kod Thurmana. Ipak, sve bi se trebalo znati uskoro, zajedno s informacijom kada bi se fenomenalni Thurman, inače jedan od dvojice od kojih je Porter u karijeri poražen, mogao vratiti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI