Schilt high kickom nokautirao Ghitu u finalu Glory turnira! (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 31.12.2012 12:15h Autor:

Ghita VS Schilt (screenshot)

Saitama je ugostila jednu od najvećih K-1 priredbi u posljednjih nekoliko godina, a Glory Grand Slam je okupio veliku većinu najboljih kick boksača na svijetu u teškoj kategoriji koji će se boriti za njhovu titulu svjetskog prvaka. Nakon vrlo uzbudljivih mečeva u finalu su se našli Semmy Schilt i Daniel Ghita, a sve je bilo gotovo već na samom koncu prve runde kada je Schilt sjajnim high kickom nokautirao Daniela!

Semmy Schilt i Gokhan Saki praktički su se poigrali sa svojim protivnicima, a to pogotovo vrijedi za Sakija kojem Raoumaru nikako nije mogao parirati i pobrao je nekoliko jako teških udaraca u manje od dvije minute.

Igor Jurković krenuo je prilično dobro, pokušavao je krošeima dohvatiti višeg protivnika, no nije uspio i Braddock Silva ga je snažnim udarcima dva puta u prvoj rundi poslao na pod, što je prema posebnim pravilima Gloryja razlog za prekid borbe!

Borba Bonjaskyog i Verlindena bila je iznimno izjednačena i vrlo atraktivna, suci očekivano nisu mogli odlučiti o pobjedniku nakon samo dvije runde po dvije minute, pa je održana i treća nakon koje su pobjedu ipak dali favoritu Remyju.

Uslijedio je nevjerojatan okršaj Zimmermana i Ben Saddika, oba borca pružila su zaista fantastičan nastup, Jamal je vodio sve do posljednjih 20-ak sekundi kad ga je Errol bacio u težak nokadun, ali je nekako uspio izdržati do kraja runde. No, Jamalova admoć tijekom prve runde i većeg dijela druge donijela mu ipak pobjedu sudačkom odlukom!

Nakon prilično žestoke borbe između Petera Aertsa i Mourada Bouzidija sve je završilo nakon dvije minute kada je Peter Aerts zbog ozljede šake morao predati meč. Pretpostavlja se da se radi o lomu!

Diniz je uskočio kao zamjena protiv jednog od favorita turnira, no Ghiti je pružio fantastičan otpor. Definitivno je iznenadio svojom odlučnošću i vrlo lijepim nastupom, Danielu nije bilo lako protiv tako motiviranog protivnika, no u trećoj dodatnoj rundi ipak je bio bolji i zasluženo zauzeo posljednje mjesto u četvrtfinalu.

Semmy Schilt uspio je prvi osigurati mjesto u polufinalu zahvaljujući pobjedi nad prilično solidnim Verhoevenom koji se nije htio samo tako lako predati, iako je Semmy ipak bio bolji tijekom dvije runde.

Saki je pri kraju prve runde uspio nokautirati Braddocka Silvu, koji je prilično solidno otvorio meč i čak u nekoliko navrata dobro pogodio Gokhana, kojeg to ipak nije uzdrmalo. Jamal Ben Saddik vrlo uvjerljivom predstavom također je izborio mjesto među najbolja četiri nakon pobjede nad Bonjaskyim. Bouzidi je u posljednjem četvrtfinalnom okršaju pružio prilično dobar otpor Ghiti, no početkom druge runde je morao predati borbu zbog teže ozljede desne ruke.

U vrlo uzbudljivom finalu Saki ipak nije uspio srušiti ogromnog Schilta, koji je doduše primio nekoliko težih udaraca te je na kraju Semmy izborio mjesto u finalu. Ghita je ekspresno stigao u finale zahvaljujući silovitom middle kicku već na početku prve runde i Jamal nije više bio u stanju ni ostati na nogama!

U finalu su se našli Schilt i Ghita, no meč nije potrajao predugo. Sve je bilo gotovo već krajem prve runde kada je Schilt, koji je ionako bio agresivniji tijekom prethodne dvije i pol minute, bacio sjajni high kick koji je nokautirao Ghitu kroz blok otprilike 20 minuta prije ponoći!

Veteran Schilt tako je osvojio titulu Glory prvaka, još jednom je potvrdio da je dio K-1 povijesti te je i osvojio glavnu nagradu od 400 tisuća dolara, dok se poraženi Ghita mora zadovoljiti utjednom nagradom od 100 tisuća.

Glory Grand Slam, rezultati:

1. Semmy Schilt (132 kg) VS Brice Guidon (102 kg) – pobjednik Schilt R2 TKO
2. Sergey Kharitonov (120 kg) VS Rico Verhoeven (116 kg) – pobjednik Verhoeven sudačkom odlukom
3. Gokhan Saki (104 kg) VS Raoumaru (103 kg) – pobjednik Saki R1 TKO
4. Anderson "Braddock" Silva (110 kg) VS Igor Jurković (99.8 kg) – pobjednik Silva R1 TKO
5. Remy Bonjasky (104 kg) VS Filip Verlinden (93 kg) – pobjednik Bonjasky sudačkom odlukom
6. Errol Zimmerman (114.8 kg) VS Jamal Ben Saddik (129 kg) – pobjednik Ben Saddik sudačkom odlukom
7. Peter Aerts (105 kg) VS Mourad Bouzidi (97.5 kg) – pobjednik Bouzidi zbog ozljede Aertsa
8. Daniel Ghita (108 kg) VS Jhonata Diniz (105 kg) – pobjednik Ghita sudačkom odlukom

Parovi četvrtfinala:

Semmy Schilt VS Rico Verhoeven – pobjednik Schilt sudačkom odlukom
Gokhan Saki VS Anderson "Braddock" Silva – pobjednik Saki R1 TKO
Remy Bonjasky VS Jamal Ben Saddik – pobjednik Saddik sudačkom odlukom
Mourad Bouzidi VS Daniel Ghita – pobjednik Ghita zbog ozljede Bouzidija

Parovi polufinala:

Semmy Schilt VS Gokhan Saki – pobjednik Schilt sudačkom odlukom
Jamal Ben Saddik VS Daniel Ghita – pobjednik Ghita R1 TKO

Finale:

Semmy Schilt VS Daniel Ghita – pobjednik Schilt R1 KO

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI