Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Schaub poručio UFC-u: KSI i Paul Logan su bolji promotori od vas! | Fight Site

Schaub poručio UFC-u: KSI i Paul Logan su bolji promotori od vas!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 28.08.2018 14:52h Autor:

KSI i Logan Paul

Dva popularna “YouTubera” su proteklog vikenda indirektno ponizila znanje i sposobnost UFC-ovih promotora.

Naime, koliko god se elitna svjetska MMA promocija trudila, koliko god energije i novca ulagali u svoj marketing i PR, u 2018. nisu uspjeli prodati više od 400 tisuća PPV prijenosa. Dvije YouTube zvijezde, KSI i Logan Paul, su proteklog vikenda prodali 750 tisuća PPV-a za svoj boksački meč koji je “streaman” na interentu.

Pljuvačka u lice svima koji krvare u dvorani: Meč dvije Youtube zvijezde donio svakom 75 milijuna dolara

Takve impresivne brojke, kao i dokaz da se ipak može nešto dobro ispromovirati pa bio to i YouTube amaterski boksački meč, su odlično sjele nekim dežurnim UFC kritičarima. Jedan od njih je i bivši borac, a danas poznati podcaster i komičar Brendan Schaub.

On je u svom posljednjem podcastu “Below the Belt” izjavio kako su Logan Paul i KSI bolji promotori od UFC-a. Ili bez ograda – od Dane Whitea.

“Sviđa mi se to što su naprvili jer su zapravo pokazali koliko je teško promovirati jedan meč. Kada svi govore da je posao promotora jako težak… Zar stvarno? Ovi momci nemaju nikakvog iskustva u tome. Ali oba su shvatila da imaju jako mnogo internet pratitelja i odradili su to sami. Siguran sam da su našli kvalitetnu pomoć oko organizacije dvorane, oko prodaje karata i svega ostaloga. Ali u najvećem dijelu su odradili to sami i pokazali koliko je lako promovirati i prodati neku borbu. A uopće nemaju nikakvog znanja. To nije znanstvena fantastika. To nije nešto za što treba znanja. Mislim da previše dajemo respekta promotorima. Oni nisu toliko dobri. Jasno je kako se ovaj posao radi, kako to treba izgledati i tko se s kim treba boriti”, izjavio je Schaub.

Činjenica da su prodali gotovo duplo više PPV prijenosa od najprodavanijeg UFC eventa u 2018. za Schauba pokazuje propast elitne promocije i njihove retorike.

“Tek kada se neki meč ne proda shvatiš koliko je neki promotor loš. U UFC-u evente predvode toliko dobri i toliko talentirani borci. I ako to ne uspiješ prodati, onda to nije greška samih boraca. To je posao promotora, to je prosao za marketinški odjel UFC-a. To je njihova odgovornost. To nije odgovornost boraca”, objašnjava i dodaje:

“Za te momke koji imaju nula iskustva u svemu tome, to što su prodali više od bilo kojeg UFC eventa, pokazuje koliko slabo UFC radi svoj posao i koliko je zapravo lagano promovirati neki meč.”

Oštre riječi koje je Schaub uputio na račun Dane Whitea i UFC-a su očekivane s obzirom na medijsku svađu u kojoj se nedavno našao upravo s predsjednikom elitne promocije.  Dvojac je već godinama na ratnoj nozi radi Schaubovih kritika na račun politike kompanije, a Dana White mu nikada ne ostaje dužan.

Bivši UFC-ovac vjeruje da bi UFC sada mogao pokušati potpisati ugovor s Logan Paulom, koji prema njemu nije uopće izgledao loše u tom dvoboju.

“Netko je sigurno gledao iz UFC-a, a taj Logan Paul uopće nije bio tako  loš. Sto posto sam siguran da su ga u UFC-u gledali. Prodao je više PPV-a od čitavog UFC-a. Možda da ga potpišu? Vjerujte mi, sto posto postoji ta ideja”, zaključuje Schaub.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI