Schaub odgovorio Hardyju na kritike: Nemaš pojma o čemu pričaš!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 14.08.2017 10:33h Autor:

Ilustracija

Prošlog je tjedna otkrivena informacija kako će bivši UFC borac Dan Hardy biti dio komentatorskog tima koji je prenositi meč između Floyda Mayweathera i Conora McGregora na Sky Sports televiziji. Sjajni analitičar, koji već nekoliko godina secira UFC mečeve, je tako dobio priliku iskazati se i u boksačkom segmentu borilačkog sporta.

Hardy angažiran na TV prijenosu May/McG meča, kritizirao Schauba zbog loših analiza

Prilikom prvog intervjua na ovu temu Hardy je kritizirao svog kolegu, također bivšeg UFC borca, a danas komičara Brendana Schauba. Naime, upravo je Schaub bio angažiran tijekom promotivne turneje za ova boksački mega meč kao jedan od komentatora na Showtime televiziji. Hardy nije oduševljen njegovim boksačkim znanjem, a komentare je prozvao “maglom” bez prave analize.

“Koliko god volim Brendana Schauba, priznajem da sam i sam pomislio kako je mnogo toga što on govori zapravo samo magla. Bilo je tu puno pričanja u superlativima i puno emocija. U njegovoj analizi nije bilo previše temelja na činjenicama”, rekao je “The Outlaw” i dodao:

“Nije mi rekao kako bi se Conor trebao kretati, gdje bi trebao držati svoje ruke, što bi trebao tražiti kod protivnika, a što će Floyd poklušati napraviti protiv kontra garda koji se bori izvan neke standardne boksačke distance. Tako da tu i nije bilo prave analize. Više su vikali jedan na drugog. Ja se nadam da ću ovom meču donijeti više znanja i više pameti.”

Na odgovor bivšeg UFC teškaša nije trebalo dugo čekati. U svom podcastu “Big Brown Breakdown” Schaub se osvrnuo i na kritike svog kolege. Očito mu se nisu svidjeli Hardyjevi komentari iako je na početku odgovora ustvrdio da je Hardy odličan analitičar i dobar potez Sky Sportsa.

“Stvarno me kritizirao?”, pitao se na početku Schaub, a zatim je odgovorio:

“Nemam što loše reći o Dan Hardyju, zapravo mi se sviđa. Ne mogu reći da me ovo previše zasmetalo, ali mislim da Dan ne zna o čemu priča. Kada govorimo o tehnici, radu nogu i ostalim detaljima…to nije bio moj posao na toj press konferenciji. Moj posao je bio opisivati što se upravo dogodilo na press konferenciji. Ideja je bila zainteresirati ljude za meč. Ponavljam, ne mogu reći ništa loše o Danu Hardyju, on je jedan od najboljih analitičara u borilačkom sportu.”

Schaub se ipak obratio direktno Hardyju te mu je poručio:

“Slušaj Dan, ako bude vremena u tjednu borbe na Showtime televiziji za analizu brojki, analizu tehnike, rada nogu, taktike, sve do posljednjeg detalja. Ako to ljudi žele, ja to mogu odraditi Dan. To nije bila poanta. Baš suprotno, od nas je traženo da to ne radimo jer ima puno MMA i boksačkih fanova koji to ne vole. Moj savjet njemu je da bi upravo on mogao upotrijebiti malo više boje kod svojih komentara, a ne biti tako analitičan i crno-bijel. Neka uzme neki savjet od Joea Rogana ili sličnih. To je sve što imam reći.”

“Ne znam zašto je Dan uopće kreno mene napadati, on nije takav. Postoje razne uloge, Dan nije čovjek koji će prodavati PPV prijenose i nabrijavati ljude na neki meč. On jednostavno nije taj. Ne kritiziram ga, ali Dan ti nisi dobar u tome. Ti si dobar analitičar, ali ti fali kreativnosti. Takvi su i Brian Stann i Dominick Cruz u svojim analizama.  Cormier je malo bolji. Oni su jako crno-bijeli. Tu nema humora i nema previše kreativnosti. Ne znam hoće li Hardy uopće imati tijekom prijenosa vremena za dublje tehničke analize. Ali Dan,  moraš se sjetiti, ono je bila press konferencija i naš zadatak je bio opisivati događaje tamo. Tako da Dan, nemaš pojma o čemu pričaš, ali o tebi nemam ništa loše za reći. Jako ga poštujem i cijenim, ali neka ostane u svom ‘elementu’. Drago mi je da je angažiran, ako će bilo tko to dobro odraditi, to je on”, zaključuje bivši UFC borac.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI