Schaub i Sonnen se kladili u 100 tisuća dolara: Obojica tvrde da su dobili okladu, ali ne žele uzeti novac

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 31.08.2017 12:44h Autor:

Ilustracija: Sonnen i Schaub

Bivši UFC-ovci Brendan Schaub i Chael Sonnen su si samo nekoliko sati prije početka meča između Conora McGregora i Floyda Mayweathera, u “back stageu” T-Mobile arene, pružili ruku i “stisnuli” okladu. 100 tisuća dolara, ako McGregor pobijedi u rundi (ili rundama, to je i dalje nejasno). Dakako, veliki McGregorov poklonik Schaub se kladio na “svog dečka” Conora, a Sonnen na Mayweathera.

Oklada je bila nepoznanica za medije dok se Schaub nije “izlajao” u podcastu Joea Rogana ustvrdivši da nije htio uzeti svom kolegi novac iako je pobijedio u okladi. Prema njegovim riječima Sonnen ga je nazvao i ponudio mu je uplatiti 100 tisuća dolara jer je izubio okladu. Rogan je kotrirao svom prijatelju Schaubu rekavši “da je lud jer bi Sonnen njemu sigurno naplatio tu okladu i da je trebao uzeti novac”.

No, kako to obično biva, Sonnen ima potpuno drugačiju priču koju je otkrio javnosti samo dan kasnije. On kaže da je on taj koji je pobijedio u okladi, ali da nije osjećao kako bi bilo pošteno uzeti Schaubu novac jer su suci bili korumpirani. Stoga je prema ovoj priči on taj koji je zbog moralnih problema izašao u susret svom kolegi.

“Kladio sam se s Brendanom Schubom u 100 tisuća dolara. On se izlajao i otkrio je to javnosti. Kladili smo se da će Conor pobijediti runde, ja sam rekao da neće, on da hoće. Govorili smo o množini, dvije ili više i Brendan pobjeđuje. Mislim da je to bila dobra oklada, oklada na koju se moraš kladiti. Imate amatera koji se nikada nije natjecao, protiv profesionalca koji nikada nije izgubio. Nadalje, oklada je bila 1:1, a ne 6:1 kako se nudilo u kladionicama pa sam se morao kladiti”, rekao je uvodu Sonnen koji iznosi jednu bitnu razliku u svojoj priči. Schaub je, naime, rekao da su se kladili kako će McGregor pobijediti u makar jednoj rundi, a Sonnen sada priča o dvije ili više…

“Gledao sam borbu. Tri korumpirana suca su Conoru dala samo jednu rundu, no ja sam zvao Brendana da bi mu odnio njegov novac jer to nisam znao. On mi je rekao da sam u krivu i da je on meni dužan novac. Ostao sam u čudu jer nisam do tada vidio sudačke liste. Pokazao mi je članak na MMAJunkieju koji je objavio liste i tada sam shvatio da je Conor pobijedio u jednoj, ne u više rundi. Tako da sam ja pobijedio u okladi i trebao sam dobiti 100 tisuća dolara. Nisam se dobro osjećao dobro uzimati mu novac, jer to nije bilo u redu. To što su suci dosudili se nije dogodilo. Rekao sam mu da mu neću uzeti novac i smijali smo se tome. Došao sam kući i žena me pitala gdje je mojih 100 tisuća?”

Ostatak priče o ovoj okladi pogledaje u videu, a vama prepuštamo zaključak tko je u pravu…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI