Sapp kao curica: “Zvijer” od 170 kg plače jer više ne može

K1 / Boks 27.08.2011 07:31h Autor:

Bob Sapp

Upravo smiješno, a pomalo i žalosno, izgledao je i zvučao Bob Sapp kada je između treće i četvrte runde svog sinoćnjeg dvoboja protiv Florijana Pavića u Karlsruheu plakao trenerima govoreći da više ne može.

“Ne mogu više, umrijet ću. Nemam više snage, ne mogu stajati na nogama. Gotovo je”, cmizdrio je gorostasni Amerikanac unatoč ohrabrivanju svog kuta koji mu je govorio da izdrži barem još jednu rundu. Nekoliko trenutaka kasnije suci su označili kraj i hrvatski kick-bokser Florian “Faust” Pavić se okitio naslovom prvaka svijeta u superteškoj kategoriji po WKA verziji.

Nažalost, jučerašnji dvoboj nije bio dostojan makljaže na parkiralištu nekog noćnog kluba, a kamoli bilo kakvog svjetskog naslova. No, na ovakve stvari smo već navikli. Organizatori i promotori su spremni na sve pa i na to da dovedu danas glumca i potpunog borilačkog amatera na svoju priredbu i gurnu ga u borbu za tamo neki pojas prvaka. Cilj je, razumije se, samo napraviti medijsku pompu, privući publiku i zaraditi koji dolar, kunu ili euro. Najžalosnije od svega je to što se, inače intelektualac Sapp, ovako sramoti pred milijunima ljudi i uništava sve ono što je nekoć napravio u ovom sportu. Podsjećamo, taj je bivši igrač američkog nogometa u svojim najboljim danima dva puta slavio protiv Ernesta Hoosta, borio se protiv Cro Copa, ali je i dobrano namučio Antonija Rodriga Nogueiru u meču po MMA pravilima.

No, vratimo se još koji trenutak na meč. I do tog cmoljena u kutu, dvoboj Pavića i Sappa je bio očajan i negledljiv. Upravo sramotan za bilo kakav borilački sport. Sapp je pokazao potpunu nepripremljenost (tehnički dio borbe ionako od njega nismo niti očekivali), dok Pavić nije mogao nokautirati svog gorostasnog protivnika koji je doslovno molio da ga se sruši i završi to mučenje u Karlsruheu. Očajni Amerikanac u nekoliko se navrata poslužio prljavim “čekić udarcima” u potiljak koji dakako nisu dozvoljeni prema pravilima kick-boksa. Zbog toga ga je sudac više puta opominjao, a dojam je bio i gotovo diskvalificirao.

Pompozno najavljivan dvoboj razbijanjima jaja na glavi i prijetnjama smrću na službenom vaganju ponudio je jedno veliko ništa. Pravi ljubitelji borilačkih sportova puno su više uživali u onome što je slijedilo. Aktualna svjetska prvakinja Christine Theiss je uspješno obranila naslov protiv Ruskinje Marine Zuevae. Osim što su djevojke pružile solidnu borbu, obje je bilo lijepo gledati u ringu…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI