Samedov najubojitiji, Gerges izbacio Laschenka

K1 / Boks 14.10.2012 13:50h Autor:

K-1 Rising

K-1 napokon se vratio na svoj domaći teritorij, ponovno su organizirali jednu priredbu u Japanu, iako će se malo tko složiti da je organizacija bila na razini starih dana. Dobili smo svih osam sudionika finalnog turnira K-1 World Grand Prixa koji će se održati tijekom siječnja u New Yorku.

Veliki spektakl u Tokiju danas ujutro po našem vremenu započeo je uvodnim prestiž borbama, koje su dodatno pokazale koliko još postoji rupa u novoj organizaciji koja ima za cilj vratiti se na stare staze slave K-1. Suci nakon tri odrađene runde meča između Jamesa Wilsoan i Ricka Roufusa nisu mogli odlučiti tko je pobjednik, njihova je procjena bila da je meč neriješen. Službeni spiker najavio je dodatnu četvrtu rundu, sudac je poslao borce u kut da se odmore minutu prije nastavka, a nakon prilično konfuzne situacije objavljeno je da se dodatna runda ipak neće raditi te da će meč i završiti neriješenim. Roufus može biti nezadovoljan takvim raspletom situacije, jer je prema procjeni većine bio znatno bolji.

Nakon pet odrađenih prestiž borbi, među kojima su posebno atraktivni bili Genji Umeno i Chan-Hyung Lee, na raspored je došlo osam mečeva World Grand Prixa.

Prvi su u ring ušli Ben Edwards i Raul Catinas. Dva vrlo kvalitetna borca pružila su gledateljima zanimljiv meč. Catinas nije bio kondicijski baš najbolje pripremljen, bilo je mnogo onih koji su ga smatrali favoritom u ovoj borbi, no na kraju je on svoj put završio već u osmini s obzirom da ga je Ben svladao tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Nije nam potpuno jasno zašto su čelnici K-1 odlučili upariti Arnolda Oborotova koji ima točno 100 kilograma i gotovo 130 kilograma teškog Jarrela Millera. Iako je borac iz Litve pružao svoj maksimum, nije mogao previše naštetiti daleko težem protivniku te je Miller izborio prolaz u četvrtfinale jednoglasnom sudačkom odlukom.

Zabit Samedov bio je danas najuvjerljiviji, on je u manje od dvije minute uspio tri puta natjerati suca da broji Xavieru Vigneyju te ukoliko bude sličnog raspoloženja i početkom iduće godine, mogao bi mnogima poremetiti planove.

U vrlo vjerojatno najatraktivnije meču u ovom dijelu natjecanja, barem gledano po imenima, Hesdey Gerges uspio je zahvaljujući daleko aktivnijem radu nogama također izboriti vizu za New York, dok su ručni udarci Sergeija Laschenka uglavnom završavali u bloku.

Ismael Londt nakon relativno izjednačenog meča pobijedio je Singha Jaideepa većinskom sudačkom odlukom, a u dvoboju Japanaca nakon toga slavio je Makoto Uehara.

Prije Cro Copa i Blakea u ringu su se našli Paul Slowinski i Catalin Morosanu, sjajni rumunjski borac kojeg mnogi vide kao jednog od najvećih favorita za osvajanje titule K-1 prvaka. Odradio je Rumunj vrlo dobar meč, bio je prilično agresivan, ali nije uspio iznimno čvrstog protivnika nokautirati, već se morao zadovoljiti pobjedom sudačkom odlukom.

Uvodne borbe:
Zhou Zhi Peng def. Koutaro Mori (2R, TKO)
Rick Roufus VS James Wilson (neriješeno)
Benjamin Adegbuyi def. Jafar Ahmadi (1R, TKO)
Pavel Žuravljev def.Saulo Calavari (2-1)
Changhyun Lee def.Genji Umeno (3-0)

Final 16:
Ben Edwards def.Raul Catinas (2R, TKO)
Jarrel Miller def.Arnold Oborotov (3-0)
Zabit Samedov def.Xavier Vigney (1R, KO)
Hesdy Gerges def. Sergei Laschenko (2-1)
Ismael Londt def. Singh Jaideep (2-0)
Makoto Uehara def. Hiromi Amada (3-0)
Catalin Morosanu def. Paul Slowinski (3-0)
Mirko "Cro Cop" Filipović – Randy Blake (2-0)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI