Roy Jones Jr. komentira eventualne prednosti McGregora nad Mayweatherom

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 06.06.2017 15:04h Autor:

Floyd Mayweather Jr. & Conor McGregor

Boksačka legenda Roy Jones Jr. uključio se u dugotrajnu raspravu oko meča između poluumirovljenog boksačkog velikana Floyda Mayweathera i UFC-ovog prvaka lake kategorije Conora McGregora.

Boksački velikan sudjelovao je u emisiji ‘The MMA Hour’ Ariela Helwanija te iznio svoje mišljenje zašto su obje strane zainteresirane da se ovaj meč održi:

“Kako sam i sam borac, ne mogu zamjeriti ni jednoj strani što žele da se ovaj meč održi i ja sam želio istu stvar. Ja i Anderson Silva pokušali smo ovo isto napraviti prije dosta godina. Anderson ima nešto više boksačkog iskustva od Conora, ali McGregor sigurno nije budala. Conor je redovan u dvorani sada, skuplja iskustvo koje će mu biti potrebno za meč s Mayweatherom.”

Jones se potom osvrnuo na samu borbu. Iako McGregoru daje male šanse, smatra da bi Irac mogao polučiti određeni uspijeh ako će oponašati Mayweatherove sparing partnere koji se bore iz kontragarda, poput Errola Spencea.

“Po boksačkim pravilima Mayweather definitivno ima veliku prednost. Siguran sam da Conor sada misli da bi oponašanjem nekog od njegovih sparing partnera koji se bore iz kontragarda a njemu zadaju glavobolje na treningu mogao doći do određenih rezultata. Tako borci i trebaju razmišljati. S druge strane, Floyd je jedan od najboljih ‘pound for pound’ boraca i defenzivni specijalist te je sposoban pobijediti praktički svakoga u svojoj težinskoj kategoriji. Pogotovo Conora McGregora jer ovaj nema ni približno iskustvo koje Floyd ima. Teško će se Conor suprotstaviti Floydu čisto zbog tog faktora iskustva koje je uvelike na Mayweatherovoj strani. Čisto sumnjam da McGregor može išta napraviti u boksačkom meču s Floydom”, zaključio je Roy Jones Jr.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI