Roach uvjeren da će Manny ’razbiti’ Floyda, Atlas misli suprotno

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 22.02.2015 13:14h Autor:

Freddie Roach

Jedan od najpoznatijih boksačkih trenera, Freddie Roach, uvjeren je kako njegov pulen Manny Pacquiao ima sve potrebno za savladati Floyda Mayweathera. Komentator ESPN-a, Teddy Atlas misli suprotno.

Trener Mannya Pacquiaoa, kao i mnogih drugih boksačkih superzvijezde te Georgesa St-Pierrea, Freddie Roach, prognozirao je pobjedu svog pulena u meču protiv Floyda Mayweathera, koji je na rasporedu 2. svibnja u Las Vegasu.

"Mislim kako je Floyd dovoljno dugo uživao biti na vrhu, jer to vrijeme je došlo kraju. Manny Pacquiao će ga točno s vrha baciti na njegova leđa", uvjeren je Roach u mogućnosti Filipinca.

Upravo je Freddie Roach godinama bio najglasniji u pokušajima organiziranja ove borbe, a do dana današnjeg ostao je uvjeren u teoriju kako je Floyd uplašen tog meča i da je iz tog razloga do sad odbijao potpisivanje ugovora za "meč stoljeća."

Ipak, ne misle svi kao Roach, a uvijek je zanimljivo čuti mišljenje neke neutralne osobe, kao što je ESPN-ov komentator Teddy Atlas, jedna od najrelevantnijih osoba, kad je u pitanju profesionalni boks.

"Floyd je prirodno veći boksač i to bi mu mogla biti prednost. Isto tako, nije naučio gubiti i ima veliko samopouzdanje, koje je do sada bilo presudno nekoliko puta. Ovaj meč se trebao dogoditi prije šest godina. U međuvremenu je Pacquiao brutalno nokautiran, a to utječe na borca, još uvijek mu je to u mislima. Floyd posao je da probudi duhove prošlosti i tog nokauta. Mislim kako Floyd ovo dobiva, izuzetno je defenzivno kvalitetan boksač, koji će iskoristi Mannyevu agresivnost u prilog sebi."

Do meča je još više od tri mjeseca i vjerojatno ćemo čuti izjave gotovo svake osobe iz svijeta boksa, no kad se jave ovakve dvije veličine, te riječi uvijek imaju ipak veću vrijednost.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI