Rigondeaux ipak nije slomio ruku u meču protiv Lomachenka

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 13.12.2017 13:17h Autor:

Screenshot

Ruka kubanskog boksačkog genijalca Guillerma Rigondeauxa ipak nije slomljena u subotnjem dvoboju protiv Vasyla Lomachenka (New York City). Iako je nakon predaje dvoboja uoči početka sedme runde, Kubanac javno rekao sumnje da mu je već u drugoj rundi pukla lijeva ruka, u srijedu je potvređeno da se nije radilo o frakturi, nego samo o natučenosti.

U trenutku predaje Rigondeaux je bio u debelom zaostatku na svim sudačkim karticama – 60-53, 59-54, 59-54. Ukrajinac je dominirao mečem do te mjere da je iz Kubanca isijavala nervoza i frustriranost. Zbog držanja protivnika je već jednom kažnjen s oduzimanjem boda, a i nakon intervencije suca je nastavio s nesportskim radnjama.

Ovo je inače četvrti protivnik zaredom Vasyla Lomachenka koji je jednostavno odustao u jednom trenutku nakon što je shvatio da nema nikakve šanse protiv ovog boksačkog velikana.

Lomachenko je nakon ovog dvoboja na 10 pobjeda i 1 poraz u profesionalnoj karijeri, a Rigandeauxu je ovo bio prvi poraz nakon 17 uzastopnih pobjeda.

Boksački fanovi diljem zemaljske kugle su razočarani dvobojem koji je mnogo obećavao, a jako malo ostvario. Umjesto rata dva P4P najbolja boksača nižih divizija, dobili smo frustirajući meč pun naguravanja i držanja koji nije ponudio niti desetinu onoga što se očekivalo. Kraj je bio posebno razočaravajuća priča.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI