Rico Verhoeven: Počistio sam diviziju, no motivacija je još uvijek tu

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 12.03.2016 11:16h Autor:

Rico Verhoeven

U novoj obrani teškaškog Glory prvaka svijeta, Rico Verhoeven bori se protiv Mladena Brestovca. Iako je veliki favorit koji je doslovno očistio diviziju, kaže kako mu motivacija nije problem te da je spreman na svaku borbu.

O Mladenu Brestovcu nije govorio previše. Ipak je on, unatoč kvalitetama koje posjeduje, jedno veliko iznenađenje te mnogi smatraju kako je dobio priliku zato jer Glory više nije imao jednostavno ikoga za ponudit.

“Bori se u kontra gardu i vrlo lako kontrolira udarce nogama. To mu je sigurno najjača snaga. Ostalo ćemo vidjeti što može ponuditi.”

Zato je nešto ipak rekao o svojoj motivaciji, odnosno kako s njom nema problema, a dodao je nešto i o svom stilu, kojeg mnogi zovu dosadnim te veliki broj fanova nije sretan s ovakvim prvakom kraljevske kategorije.

“Imam dojam da sam počistio diviziju, no svaka borba je novi izazov, uvijek su šanse jednake jer jedan udarac može odlučiti. Zbog toga se borim sigurno i pametno, ne smijem dozvoliti da taj udarac pogodi mene. Isto tako, moram braniti vrh planine koji je moj te mi tu ne nedostaje motivacije. Svaki borac koji dolaze želi mi oduzeti priliku da budem prvak i zarađujem za moju obitelj, pa me to nosi do pobjeda.”

A kako se priprema za svaku borbu, tj. što daje motivaciju za treninge? U tome također, ako mu je vjerovati, nema nikakvih problema.

“Kvalitetan rad s trenerima me drži motiviranim i spremnim. Kako se borba bliži, tako sve više razmišljam o mom protivniku kao sve opasnijem borcu. Svakim danom primijetim nešto novo na što moram paziti. Gledamo svaki detalj borbe i zato sam uvijek spreman za svakog protivnika i zato rijetko kada primam ozbiljne udarce.”

Mladen Brestovac ima zadatak pronaći način za pogoditi Verhoevena onako kako je potrebno da bi ga se završilo. Takvog tehničara je na bodove gotovo nemoguće savladati, no mi znamo što je Mladen sposoban. Jedan kick bio bi dovoljan…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI