Rico Verhoeven nastupa na dva Glory eventa do kraja godine

K1 / Boks 01.10.2017 13:41h Autor:

Rico Verhoeven

Nakon što je od ranije poznato kako će Rico Verhoeven biti glavna zvijezda Gloryovog debi eventa u Kini, do kraja godine će odraditi i obranu titule teškaškog prvaka, početkom prosinca protiv Jamala Ben Saddika.

14. listopada u Gouagzhou, Verhoeven će odraditi naoko besmisleni meč protiv Antonia “Bigfoot” Silve, MMA borca i bivšeg UFC izazivača, ali i borca uz kojeg već dulje vremena gotovo po pravilo vežemo riječ poraz. Brazilac je zapravo Gloryeva akvizicija upravo za taj event, jer bi svojom pojavom mogao privući pažnju Kineza, koji su inače slabi na ljude velikih dimenzija. Što se tiče sportskog smisla ovog meča, Verhoeven je ogroman favorit i pobjeda Silve bi spadala među najveća iznenađenja u povijesti modernog kickboxinga.

Nakon tog ipak revijalnog meča, Verhoeven će krenuti u dvomjesečne pripreme za ono pravo, odnosno za Glory event koji se održava 9. prosinca u Rotterdamu, a predvoditi će ga njegova obrana titule prvaka teške kategorije. S druge strane stajati će Jamal Ben Saddik, a Verhoeven ima misiju obrane naslova, koja bi mu osigurala novi meč protiv Badra Harija, na proljeće iduće godine.

Taj meč s Harijem je već usmeno dogovoren, a fanovi se nadaju kako će imati puno bolji epilog od njihovog prvog susreta, u kojem je Hari odradio sjajnu prvu rundu, no nakon toga je izgubio prekidom u drugoj, nakon što je jedan kick Verhoevena uzrokovao ozljedu njegove ruke.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI