Ricco Verhoeven: Izbjegavam otvorenu borbu, primanje udaraca nije dobro za zdravlje

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 29.05.2015 18:37h Autor:

Ricco Verhoeven

Svjetski teškaški prvak u kickboksu Ricco Verhoeven za osam dana ima novu obranu naslova. Najavio je borbu, ali i prokomentirao svoj stil, kojeg mu mnogi zamjeraju, jer rijetko kad nokautira svoje protivnike.

Ricco Verhoeven je miran i povučen momak, oženjen te ima dvoje djece. Postavlja se pitanje kako neka takva osoba može promijeniti fokus i ući u ring, gdje već neko vrijeme novi naslov najboljeg na svijetu.

"Inače sam fin i dobar momak, no kod ulaska u ring se promijenim. To je posao i moram se fokusirati na pobjedu protiv svakoga tko mi se suprotstavi. Svakoga protivnika poštujem i cijenim, ali cilj je pobijediti ga i ne smijem biti dobar momak u tom trenutku", rekao je prvak.

A onda je pokušao opisati svoj stil borbe rekavši: "Moj je protivnik kao knjiga. Želim znati što mi dolazi i smišljam kako da odgovorim. Ne želim biti u otvorenoj borbi, moj je cilj udariti protivnika te izbjeći njegov udarac. Ne želim otvorenu borbu, jer primanje udaraca nije dobro za zdravlje."

Nakon puno mečeva, postoji mogućnost da opada motivacija. Ricco je potvrdio kako trenutno njemu ne može doći taj slučaj, jer ima nešto što ga ispunjava i što smatram svojim, odnosno želi da tako što dulje ostane: "Pojas je moja motivacija. Napokon ga imam i želim ga zadržati."

Slijedi meč protiv Benjamina Adegbuyia, rumunjskog borca, koji iza sebe ima 19 pobjeda i dva poraza te devet pobjeda u nizu. Priliku za napasti naslov dobio je pobjedom protiv Hesdya Gergesa na Glory 18 eventu. Nizozemac je svjestan kakav mu protivnik dolazi.

"Prije godinu i pol dana sam u jednom interviewu rekao da će taj momak biti veliki borac. No, 5. lipnja neće postati svjetski prvak, nego ipak jedan drugi put. Strašan je borac, talentiran i ima sve što je potrebno. Ali ja imam iskustvo na svojoj strani. Znam kako mu je, jer sam prije par godina upravo ja bio na njegovom mjestu", pun je hvale za svog protivnika, no i dalje uvjeren u svoju pobjedu.

Ipak, Adegbuyi nema tako dobro mišljenje o njemu. Verhoeven je samo deset od svojih 45 pobjeda ostvario nokautom te njegov protivnik smatra kako neko takav ne smije biti prvak kraljevske kategorije, koju fanovi prate upravo zbog atraktivnosti i nokauta.

"U teškoj kategoriji svatko može nokautirati i biti nokautiran. No, moj cilj je postotak mojih pobjeda, koji želim da na kraju karijere bude između 90 i 95%. Ne namjeravam to riskirati ili staviti se u opasnost da bih bacio novčić i krenuo u udaranje, pa da vidimo što će biti", i dalje je Ricco uvjeren da je njegov stil onaj pravi.

Gledajući po rezultatima, nitko mu ne može proturječiti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI