Revolucija u boksu: Uskoro senzori u rukavicama koji će mjeriti brzinu udaraca?!

K1 / Boks 02.02.2012 09:00h Autor:

HBO - World Boxing

HBO Sport će ovih dana tražiti dopuštenje od WBC-a za korištenje nove hi-tech tehnologije prilikom održavanja i prenošenja svojih boksačkih priredbi. Radi se o maloj napravici koja bi trebala mjeriti brzinu udarca svakog boksača, a iz HBO-a tvrde da tehnologiju razvijaju već dvije godine i da je uspješno testirana u bezbroj dvorana i mečeva.

Uporabu su već odobrile Atletske Komisije Nevade, Kalifornije, New Jerseyja, Michigana, Foxwoodsa i Washingtona, a u tim je državama i testirana učinkovitost senzora u gotovo 40 profesionalnih borbi. Sada je HBO odlučio predstaviti tehnologiju i na malo većoj sceni za što im treba dozvola svjetske krovne boksačke asocijacije.

Prema riječima odgovornih ljudi radi se o minijaturnom senzoru koji se stavlja povrh bandaža, a ispod rukavice i koji je praktički nemoguće osjetiti na ruci.

“Vjerujemo da smo na rubu vrlo bitnog tehnološkog napretka koji bi mogao pomoći vratiti interes za boksačke mečeve. Vjerujemo da je ovo nešto što bi boksački fanovi cijenili i podupirali”, kažu u HBO-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI