Randy Blake ekskluzivno: Cro Cop je moj idol, kopirao sam njegove udarce!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 13.10.2012 16:27h Autor:

Mirko i Randy Blake

Baš kao što smo i očekivali – Randy Blake je vrlo simpatičan, skroman i oprezan borac koji se ne želi zaletavati s velikim izjavama. Doduše, one su nas dosta podsjetile na one Pata Barryja koji je u Cro Copu vidio svog idola i uzora, a onda ga je ovaj zauzvrat "prijateljski ugušio". Blake je čak otišao korak dalje ustvrdivši da je kroz karijeru kopirao Mirkove poteze i udarce, no da će sada ipak morati ući u ring i u – rat.

U ekskluzivnom intervjuu za Fight Channel, Blake je najavio nedjeljni obračun protiv Cro Copa u glavnoj borbi polufinalnog K-1 WGP turnira.

"Ja sam borac. U borilačkim sportovima od kada sam bio dijete. Veselim se borbi s Cro Copom. On je borac kojeg sam gledao toliko godina: U Prideu, UFC-u, K-1… Divim mu se i on je jedan od meni najdražih boraca. Čak sam i oponašao neke njegove pokrete. Veselim se ovoj borbi jer je on legenda", izjavio je Blake na početku.

Kako se osjećao kada je saznao da se bori protiv imena kao što je Cro Cop? Možda je mogao i bolje proći…

"Bilo je nevjerojatno. To je velika čast za mene, stvarno se veselim borbi i nadam se da ću pružiti dobru borbu."

Amerikanac nije trebao posebno proučavati Filipovićeve borbe s obzirom da je njegov veliki obožavatelj i sve ih je već pogledao.

"Sve borbe sam gledao. Ja sam njegov fan. No, sada trebam ući unutra i krenuti u rat. Veliki sam fan i on mi je uzor."

No, posljednje dvije, one protiv Sefa i Lorena bi mogle reći nešto više o Filipoviću nakon povratka u K-1 vode.

"Da gledao sam te mečeve. On i dalje ima ono što je potrebno. Nikako ga se ne smije podcijeniti. U zadnje dvije borbe je pokazao da se može i dalje nositi s najboljim borcima", priznaje Blake.

Taktika?

"Ući ću i pokušati držati distancu. Radit ću ono što radim najbolje i što su moje jake strane. Uvijek radim svojim najjačim oružjima i držim se taktičkog plana. Treba raditi ono u čemu si najbolji", poručuje Amerikanac i zaključuje:

"Ja nisam samo karataš, dobar sam u svim borilačkim sportovima. Od stojke pa sve do partera."

Parter mu u nedjelju neće trebati, no stojka sigurno hoće. Pobjeda protiv imena kao što je Filipović bi ovog mladog borca katapultirala u K-1 orbitu. Bit će to klasični obračun iskustva i mladosti, čvrstoće i poleta. Onaj tko nametne svoj ritam će na kraju završiti na K-1 WGP završnici.

 

Iz Tokija Marko Petrak
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI