Pulev ozlijeđen, Joshua protiv boksača koji je u posljednjem meču nokautirao našeg Bačurina

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 17.10.2017 11:48h Autor:

Ilustracija

Kao što smo u ponedjeljak najavili, Anthony Joshua je ostao bez svog izazivača za meč koji je na rasporedu već 28. listopada u Cardiffu. Bugar Kubrat Pulev je morao odustato od meča koji za ulog ima IBF i WBA pojaseve svjetskog prvaka radi ozljede ramena.

Osim što je izgubio šansu boriti se protiv engleske boksačke super zvijezde, Pulev je prema Joshuinom promotoru Eddieju Hearnu izgubio i izazivačku poziciju broj 1 prema IBF federaciji. Ukoliko želi ponovno izboriti dvoboj protiv Joshue, Pulev će morati ranije ukrstiti rukavice protiv nekog od top “contendera” poput recimo petoplasiranog Jarella Millera, otkriva Hearn. Millera se pak sjećamo iz mečeva protiv Mirka Filipovića na K-1 WGP-u u Zagrebu i kasnije u Gloryju.

No, IBF  je brzo reagirao te je ekspresno pronašao zamjenu za meč 28. listopada i to u vidu Francuza Carlosa Takama. Britanski mediji otkrivaju kako se Takam paralelno spremao za Joshuu, upravo u slučaju da Bugar odustane u posljednji trenutak. To se, na njegovu sreću, dogodilo.

“Carlos Takam je gladan momak. Ako pobijedi Joshuu, on je multi milijuner preko noće. Spreman je. Trenira naporno upravo za ovaj meč i budite sigurni da ćete dobiti jako dobar okršaj. Takam se spremao specifično za Joshuu, ali Joshua se nije spremao za Takama i sada je ljut. Antony zna Takama i prilično ga cijeni. Zna da se radi o pravom boksaču i pravom ratniku”, izjavio je Hearn povodom promjene protivnika.

Takam je francuski boksački profesionalac koji ukupno u karijeri ima 35 pobjeda, od čega 27 nokauta i samo 3 poraza. Ono što je nama zanimljivo jest da je Takam baš u posljednjem meču ukrstio rukavice s našim Ivicom Bačurinom. Na priredbi u Italiji Takam je slavio prekidom u drugoj rundi prije nekoliko mjeseci. Francuz je 2014. boksao protiv Rusa Povetkina u jednom od najboljih boksačkih mečeva godine!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI