Prvi pouzdani izvještaj: May/McG PPV prodaja nije probila rekord, ali se obilato zaradilo!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 27.09.2017 12:17h Autor:

Floyd Mayweather & Conor McGregor

Više od mjesec dana prošlo je od boksačkog mega meča između Floyda Mayweathera i Conora McGregora u Las Vegasu. Iako su prve glasine govorile i o više od 6 milijuna prodanih PPV-a, do danas nije bilo ozbiljnijeg izvještaja na ovu temu. Čekao se neki čvršći i pouzdaniji izvor koji bi mogao otkriti koliko su točno zaradili Floyd i Conor.

Prema pisanju BoxingScene portala, boksački meč Maywethera i McGregora je prodan u 4.4 milijuna PPV-a, što je ipak premalo da bi srušili povijesni rekord dvoboja Mayweather vs. Pacquiao. Taj, za sada rekordni boksački meč, je prodan u 4.6 milijuna PPV-a.

No, neovisno o tome Mayweather i McGregor mogu i moraju biti izuzetno zadovoljni jer se radi o brojkama koje ne obuhvaćaju inozemnu prodaju PPV-a, kao niti prodaju TV prava u zemljama koje su prenosile event na “free TV-u”.  Stoga, ako dodate ovoj brojki od 4.4 milijuna PPV-a, onih 1 milijun, koliko je nedavno izvjestio Sky Sports da je prodano pijenosa u Velikoj Britaniji, radi se o ukupno 5.4 milijuna prodanih PPV-a.

Isti izvještaj kaže da bi brojke bile još impresivnije da nije bilo ogromnih problema s tehničkim dijelom prijenosa. Podsjećamo, mnogim gledateljima slika je trzala i nestajala, neki se nisu mogli niti logirati, a sve je završilo povratom novca. Novac je vraćao i Showtime, ali i UFC, koji je na svojim platformama također prodavao PPV! Cijena pojedinačnog prijenosa je bila 99.95 za HD rezoluciju!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI