Pronađen protivnik za Golovkina ukoliko Canelo bude suspendiran

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 30.03.2018 22:15h Autor:

Gennady Golovkin

Pronađen je borac koji bi trebao nastupiti 5. svibnja protiv Gennadya Golovkina, ukoliko suspenzija to onemogući Saulu Alvarezu te je istom boksaču ponuđen ugovor za taj nastup. To je 21-godišnji meksički supertalent, Jaime Munguia.

Riječ je o jednom od najtalentiranijih boksača svijeta, koji je debitirao u srpnju 2013. godine, a do sada je odradio 28 profesionalnih mečeva te je u svima upisao pobjede, od toga 24 puta nokautom. Ipak, budući da je do sada samo jedan meč odradio izvan Meksika, na globalnoj sceni još nije toliko poznat, dok se prema Boxrecu nalazi na 18. mjestu super velter kategorije. Naravno da se zbog toga postavlja pitanje je li ovaj mladić spreman odmah uskočiti protiv možda i najboljeg boksača svijeta u ovom trenutku. No, on vjeruje u sebe te je spreman ukoliko dođe prilika.

Ono što mu zapravo osigurava ovakvu priliku je to što je u pitanju WBC latino prvak, što otkriva namjeru kako bi se njime pokušala zadržati meksička publika, koja bi u ogromnom broju popratila revanš protiv Canela, za koji ćemo tek 18. travnja znati hoće li se uopće održati, odnosno tada pulen Oscara De La Hoye ima saslušanje pred atletskom komisijom Nevade.

Boksački fanovi na globalnoj razini baš i nisu najbolje reagirali na ovu vijest, odnosno smatraju kako mladi Meksikanac ne bi nikako mogao parirati Golovkinu, odnosno da bi u pitanju bilo preskakanje nekoliko stepenica, te da ovaj meč nikako niti njemu samom ne bi donio ništa dobroga. Osim, naravno, ukoliko on negdje skriva neku ogromnu kvalitetu koja bi mogla dovesti do ogromnog iznenađenja i pobjeda nad Golovkinom. U svakom slučaju, poznato je da je mladom Meksikancu ponuđen ugovor, no istog bi morao prihvatiti i Golovkin, koji se za sada još nije izjasnio.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI