Pronađen protivnik za Gennadya Golovkina

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 20.04.2018 00:33h Autor:

Gennady Golovkin (Instagram)

Gennady Golovkin ipak će nastupiti 5. svibnja, no ipak ne u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Protivnika su mu pronašli u vrlo dobrom Armencu, Vanesu Martirosyanu, a meč seli u kalifornijski grad Carson.

Golovkin je silno htio ostati aktivan te nastupiti 5. svibnja, unatoč tome što je ostao bez meča protiv Saula Alvareza. Bilo je tu više razloga, ali jedan od njih je i taj da je Golovkin po prvi puta htio nastupiti tog datuma, na koji pada meksički tradionalni praznik “Cinco de Mayo”, koji je ujedno i vrlo bitan datum u svijetu boksa. Osim toga, željan je boksa nakon onoga što se dogodilo u prvom meču protiv Alvareza, održanog u rujnu prošle godine.

Bilo je više kandidata za protivnika, a kada se činilo da na kraju neće biti ništa od toga, 16 dana prije meča protivnik je ipak pronađen. To je 31-godišnji Vanes Martirosyan, američko-armenski boksač već podosta velikog iskustva jakih mečeva. Martirosyan u profesionalnoj karijeri ima skor 36-3-1, a u svom posljednjem meču borio se za WBA i IBO titulu lakosrednje kategorije. Taj je meč izgubio jednoglasnom odlukom sudaca od Erislandya Lare. 2013. godine napao je i WBO naslov iste kategorije, no također nije uspio osvojiti ga.

Za ovaj meč Martirosyan odlazi u srednju kategoriju, gdje će Golovkin braniti WBA, WBC i IBO titulu. Nažalost, s IBF-om se nije uspjelo sve dogovoriti te bi Kazahstanac mogao ostati bez tog elitnog pojasa, budući da je IBF zahtijevao borbu s nekim boksačem koji se nalazi na njihovoj ljestvici izazivača. Martirosyan se na njoj ne nalazi niti u svojoj kategoriji, budući da cijelu karijeru boksa pod WBO i WBC promocijama. Golovkin će u ovom meču tražiti svoju 38 pobjedu, a njegov savršeni skor ugrozio je tek neodlučeni meč protiv Alvareza, koji mu je također, po većini fanova i analitičara, trebao pripasti.

Golovkin će biti veliki favorit i ovaj meč bi mu trebao služiti za ostajanje aktivan dok se Alvarez ne vrati nakon odrađene suspenzije. To bi trebalo biti krajem ljeta ili početkom jeseni, za kada će se vjerojatno i dogovoriti ovaj veliki meč.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI