Promotor Bob Arum otkriva: Želimo meč Crawforda i Spencea

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 22.04.2019 19:59h Autor:

Terrence Crawford vs. Errol Spence Jr.

Gazda “Top Rank Boxinga” i jedan od vodećih svjetskih boksačkih promotora, Bob Arum, potvrdio je kako ima namjeru organizirati jedan od trenutno najuzbudljivijih mogućih mečeva. U pitanju je meč Terenca Crawforda i Errola Spencea Jr.

Crawford je ovog vikenda došao do pobjede nad Amirom Khanom, prekidom u šestoj rundi, čime je došao do profesionalnog omjera 35-0. Nakon što je počistio poluvelter kategoriju, kojoj je postao apsolutni prvak (nositelj sva četiri elitna pojasa), sad to isto namjerava napraviti i velter kategoriji. No, trenutno ima tek jedan pojas, prije svega iz razloga što je mečeve s ostalim prvacima gotovo nemoguće dogovoriti. Njegov promotor Bob Arum ipak vjeruje da je tako nešto moguće već za idući meč. Radi se o meču protiv Errola Spencea Jr.

“Gledajte, ne namjeravam vam mazati oči, ja sam u potpunosti za to. Odraditi ćemo 50-50 podjelu i podijeliti TV prava između ESPN-a i FOX-, što god je potrebno za dogovoriti to. Napravit ćemo kao što smo napravili za Floyda i Mannya. Mi želimo taj meč, Terence želi taj meč. Radimo sve što možemo da dođe do tog meča. Problem je što Al Haymon ne želi niti razgovarati o tome”, rekao je Arum.

Al Haymon je menadžer Errola Spencea Jr. i mora se priznati da se pažljivo ponaša prema nuli koju ovaj ima u rubrici svojih poraza. Posljednji meč Spence je odradio protiv dominantnog boksača nižih kategorija, Mikeya Garcie. Bio je to pažljivo odabran meč, jer se pretpostavljalo da Garcia neće moći odgovoriti na dužinu Spenceovih ruku, a to se tako i potvrdilo. No, meč protiv Crawforda ili Keitha Thurmana bio bi druga priča i čini se kako Haymon još neko vrijeme neće biti raspoložen za tako nešto.

Crawford je u dosadašnjoj karijeri uvijek forsirao mečeve protiv najboljih mogućih protivnika i po tome je poznat u boksačkom svijetu. Vjeruje kako je najbolji na svijetu i želi postati drugi boksač u povijesti, nakon Evandera Holyfielda, koji je počistio dvije različite kategorije i prvi nakon uvođenja četvrtog elitnog pojasa. No, trenutno se nalazi u onoj gdje je ipak potrebno malo više od same želje da se boriš protiv najboljih. To je ta surovost današnjeg boksa u kojem se treba poklopiti jako puno stvari da bismo uistinu gledali najbolje protiv najboljih. Neke od tih mečeva nikad nećemo dočekati, a neki se, poput Mayweathera i Pacquiao, dogode par godina prekasno.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI