Prisjetimo se cijelog fenomenalnog meča Joshue i Klička (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 31.03.2018 18:14h Autor:

Joshua vs. Kličko

Prošlogodišnji meč Anthonya Joshue i Vladimira Klička jedan je od najznačajnijih mečeva u novijoj boksačkoj povijesti. Meč koji je teškaše vratio u “mainstream” i koji je isto tako vratio nadu u sjajne mečeve prepune akcije unutar kraljevske kategorije.

Dok čekamo 23 sata, odnosno meč Anthonya Joshue i Josepha Parkera, vrijeme je da se podsjetimo onoga bez čega današnji meč ne bi bio tako velik. Naravno, u pitanju je ono što se održalo 29. travnja prošle godine na Wembley Stadionu u Londonu, službena detronizacija Vladimira Klička i dolazak novog teškaškog vladara, Anthonya Joshue.

No, ono što je ovaj meč učinilo tako velikim je činjenica da je veliki Ukrajinac boks napustio na drugačiji način nego što prezentirao kroz svoje mečeve godinama ranije. Kličko je došao u lošu poziciju kod velikog broja fanova zbog svog defenzivnog i kalkulantskog načina boksa, ali protiv Joshue je ponovno bio onaj boksač kakav se uspinjao prema svjetskom vrhu. Vladimir Kličko odradio je meč koji je izgubio, ali meč nakon kojeg dobio više aplauza, pohvala i lijepih riječi nego nakon mnogih pobjeda tijekom svoje vladavine.

Bilo je tu puno akcije i još više preokreta, brojalo se objema boksačica i obojica su se u jednom trenutku činili kao da su na rubu, no ovaj drugi u tim trenucima nije našao dodatne atome snage da završi ovaj meč. Sve dok to nije napravio Joshua, u 11. rundi, kada je sudac prekinuo ovaj sjajan meč, svakako jedan od najboljih teškaških mečeva novijeg doba.

Zahvaljujući Sky Sportsu, imamo priliku u tom meču ponovno uživati, a kada je bolji dan nego danas za učiniti tako nešto.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI