Pripreme za UFC debi: Woodley otkrio na čemu najviše radi s Mayweatherom (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 22.03.2018 15:08h Autor:

Screenshot

UFC prvak u velter kategoriji Tyron Woodley je u srijedu gostovao u popularnoj emisiji na američkoj FOX Sports televiziji – UFC Tonight. U razgovoru s analitičarima Danielom Cormierom i Kennyjem Florianom, Woodley je otkrio kako ga sredinom travnja čeka još jedna terapija matičnim stanicama kojim pokušava sanirati problem s ozlijeđenim ramenom.

Nakon što odradi i taj posljednji tretman, krenut će s pripremnim kampom, a tek tada će moći znati kada bi se mogao vratiti u akciju i ponovno braniti svoj pojas UFC prvaka.

“Vratit ću se kada budem potpuno spreman. Moje neke projekcije su da bi se to moglo dogoditi u srpnju. I liječnici tako predviđaju, a to je i moj stav. Trenutačno ne postoji pravi izazivač. Da budem iskren, ne vjerujem da niti jedan od tih boraca želi zaista meč protiv mene. Već sam riješio svu najjaču konkurenciju u diviziji”, objašnjava UFC šampion.

Tema razgovora su bili i treninzi koje odrađuje sa svjetskom boksačkom super zvijezdom Floydom Mayweatherom jr-om koja i dalje “cima” javnost prelaskom u MMA vode i mečem u slavnom UFC-u. Woodley je postao njegov svojevrsni mentor, a cilj zajedničkih treninga jest pripremiti boksača da se što bolje može obraniti od pokušaja rušenja na parter.

“Blokirati udarce nogama je zapravo jako lagano jednom kada si već na borilačkoj razini Floyda Mayweathera. Možete vidjeti u njegovom defanzivnom boksu da on zna unaprijed kada mu stiže neki udarac i na to zna dobro reagirati u djeliću sekunde. To je postigao godinama rada i drilovima koje je svakodnevno radio. Slično je i s blokiranjem udaraca nogama”, objašnjava Woodley taj segment koji “Money” također mora savladati ukoliko želi biti barem konkurentan u borilištu.

“Ako pogledate MMA kao sport, postoje ljudi u UFC-u koji ne posjeduju dovoljne kvalitete u 4 od 5 baznih sportova, recimo u BJJ-u… Stoga nije ludo da Floyd, koji je najbolji boksač u povijesti, može također biti konkurentan. Moj posao je zapravo samo ga naučiti kako se obraniti od rušenja i kako se dići ponovno na noge ukoliko bude srušen”, zaključio je Woodley.

Još uvijek nije poznato hoće li se Mayweather uopće odlučiti na odlazak u MMA vode. No, ne prestaje gotovo svakodnevno “cimati” javnost objavama na društvenim mrežama koje sugeriraju da će učiniti upravo to.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI