Prijenos meča Lomachenko vs. Rigondeaux ostvario sjajnu gledanost i pregazio konkurenciju

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 13.12.2017 11:17h Autor:

Vasyl Lomachenko

Iza nas je ultra zanimljiv i sadržajem iznimno bogat borilački vikend. Fanovi borilačkog sporta su mogli uživati u Bellatoru, UFC-u, Gloryju, Invicti, i sjajnom boksačkom dvoboju Lomachenko vs. Rigondeaux.

Nekoliko dana kasnije mediji su stigli do službenih podataka gledanosti koji pokazuju da je najveći pobjednik ipak boks i ovaj veliki boksački dvoboj. Tako je meč između Lomachenka i Rigondeauxa privukao čak 1.73 milijuna gledatelja, dok se UFC Fight Night 123 priredba morala zadovoljiti s 870 tisuća.

Oba ova eventa su bili bolji od HBO boxing priredbe koja je ponudila meč Miguwela Romana i Orlanda Salida koji je ubilježio “tek” 576 tisuća gledatelja.

I svi ostali borilački sadržaji, koje smo pratili proteklog vikenda, su “izgubili” od boksačkog meča meča koji se na koncu pokazao kao veliko razočaranje.

Naime, Ukrajinac je deklasirao svog protivnika do te mjere da je Rigondeaux procijenio da nema smisla odazvati se zvonu za početak sedme runde. To mu je ujedno bio i prvi poraz u profesionalnoj karijeri, ali i veliko razočarenje za gledatelje koji su od ovog dvoboja očekivali pravi rat.

U glavnoj borbi UFC Fight Night priredbe, koja se po gledanosti smjestila odmah iza ovog boksačkog meča, veliki talent u perolakoj kategoriji Brian Ortega je u drugoj rundi završio veterana Cuba Swansona i time se vinuo gotovo na sam vrh ljestvice do 66 kilograma.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI