Pretrpio težak nokaut na sparingu: Joshua navodno htio odustati od meča s Ruizom, Hearn mu nije dao!?

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 05.06.2019 18:09h Autor:

Ilustracija (Screenshot)

I dalje je meč između Anthonya Joshue i Andya Ruiza glavna tema borilačke javnosti unatoč tome što je od obračuna u Madison Square Gardenu prošlo nekoliko dana. Koji je razlog takvog poraza za mnoge neprepoznatljivog dosadašnjeg svjetskog prvaka? Mnogi su mu spremni pronaći mnoge izlike za lošije izdanje, no pitanje je koliko su te izlike istinite i realne.

Ona najglasnija i najuvjerljivija glasi da je Joshuina promotor Eddie Hearn natjerao svog pulena da nastupi protiv Ruiza, unatoč tome što je Joshua htio odustati od meča u posljednji trenutak. U prilog toj teoriji ide i video koji možete pogledati u nastavku članka, a na kojem Joshuin otac napada Hearna u pozadini, dok Ruiz daje pobjednički govor. Jasno je kako AJ pokušava smiriti oca Roberta koji je vidljivo uzrujan i Hearnu nešto objašnjava povišenim tonom.

Razlog zbog kojeg je Britanac htio odustati od nastupa jest navodni potres mozga koji je pretrpio nakon što je nokautiran na sparingu samo dva tjedna prije ulaska u ring. Joshua je navodno bio svjestan “da nije svoj” i da nije u stanju u kojem može pružiti svoj maksimum. Iako nema službene potvrde (potpisan je ugovor o tajnosti) nekoliko boksačkih insajdera tvrdi da je Joshuu nokautirao američki teškaš Joey Dewejko, koji mu je u pripremama glumio Ruiza. Najpoznatiji od njih je novinar Gareth A Davies koji je i donio ovu informaciju.

No, promotor Hearn je sve ove glasine, uključujući i onu da je Joshua htio odustati nakon nokauta, očekivano odbacio nazvavši ih “neviđenom glupošću”. On tvrdi da se Joshua osjećao dobro u meču, a da mu je rekao kako ga je prvi udarac u vrh glave uzdrmao i da se od njega više nije uspio oporaviti.

Ima li istine u ovoj teoriji procijenite sami. Dok Joshua, njegov otac ili sam Dewejko javno sami ne izađu i potvrde ovu priču, ona će ostati tek glasina.  U međuvremenu je dogovoren revanš između Ruiza i Joshue koji bi se trebao dogoditi već ove godine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI