Preteni u Senegalu doslovno slomio protivnika!

K1 / Boks 22.10.2011 22:13h Autor:

Agron Preteni

Jedna od prvih zvijezda splitskog Pit Bulla, Agron Preteni, pobrinuo se da iz Afrike u Hrvatsku u kasnim subotnjim satima stignu vrlo lijepe vijesti.

Preteni je, naime, sinoć u Senegalu imao meč protiv tamošnjeg državnog prvaka, ali i osvajača WFKB pojasa Bubacare Ndiayea. U Dakaru pred prepunim gledalištem u meču večeri u kojem je ulog bio upravo Ndiayein WFKB pojas Preteni je dominirao te borba nije potrajala predviđenih pet rundi već je završila u drugoj rundi zahvaljujući tehničkom nokautu nanošenjem iznimno teške ozljede protivniku.

Kako je tekao meč opisao nam je sportski direktor Pit Bulla Marko Žaja: “Nakon što je pred meč odsvirana Lijepa naša, a potom i himna domaćeg borca, Agron je borbu odmah otvorio žestoko, ne želivši prepustiti inicijativu i kontrolu borbe svom protivniku, dijelom i iz razloga što je u dvorani vladala paklena atmosfera i podrška domaćem borcu pa da mu ne dozvoli prostora da se “razmaše”. Krajem prve runde već je sve “mirisalo” na prekid, nakon nekoliko izvnrednih ubojitih i eksplozivnih boksačkih serija kojima je dobro uzdrmao crnoputog izuzetno jakog domaćina, a potom i nakon par preciznih odsječenih low kickova, vidno uzdrmani prvak jedva je došao u kut.”

“Početkom druge runde morao je Ndiaye promijeniti gard jer više jednostavno nije mogao izdržati silovite low kickove, a nakon jednog low kicka sredinom druge runde protivniku je puknula potkoljenica i to obje kosti!”

“Nakon što je u juniorskoj konkurenciji osvojio doslovno sve što se osvojiti moglo u Europi i svijetu, ovom spektakularnom pobjedom Agron je osvojio svoju prvu titulu i pojas i među profesionalcima i zasigurno je pred njim sjajna budućnost u profesionalnom ringu”, rekao je Žaja.

Spomenimo i da je ovo Preteniju ova pobjeda također predstavljala izravni kvalifikacijski meč za pohod na pojas WAKO Pro federacije.

Vremena za slavlje nema previše. Preteni će dobiti dva dana za odmor, a odmah nakon toga kreće s pripremama za finalnu borbu svjetskog prvenstva u savaetu 26. studenog. Preteni ima u planu također i nastup na svjetskom prvenstvu u full contactu u Irskoj, što bi ujedno trebalo biti i posljednje amatersko natjecanje na kojem će Preteni sudjelovati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI