Precijenili se! Papreno skupe ulaznice za “May/McG” bi mogle dovesti do poluprazne dvorane?!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 04.08.2017 14:25h Autor:

T-Mobile-Arena_Hero_with-sign-c84c979b02

Čini se kako su se Floyd Mayweather i Conor McGregor, odnosno timovi koji stoje iza ova dva borca, ipak malo precijenili. Barem kada se govori o cijeni ulaznica za njihov boksački mega meč koji je na rasporedu 26. kolovoza u T-Mobile Areni u Las Vegasu.

Malo pretjerano? Ulaznice za McGregor vs. Mayweather po 98 500 dolara!

Prema podacima koji su dostupni na stranicama same T-Mobile Arene, papreno skupih ulaznica, ne samo da još uvijek ima, nego velika većina nije prodana. S obzirom da T-Mobile Arena s parterom može primiti gotovo 20 tisuća gledatelja, postavlja se pitanje hoće li dio tribina na samom dvoboju biti prazan?

No, analitičari ipak procjenjuju da to neće biti slučaj jer će se u naredna tri tjedna, koliko je otprilike ostalo do ovog boksačkog mega eventa, dvojac ipak pronaći adekvatno rješenje. To prevedeno znači da će se u najgorem slučaju sklopiti dogovori s pojedinim istaknutim casinima i hotelima u Las Vegasu, koji će onda u povlaštenim cijenama dalje distribuirati dio ulaznica sebi bitnim klijentima.

Podsjećamo, najjeftinije ulaznice za najudaljenija mjesta u Areni koštaju gotovo 3000 dolara što je zaista paprena cijena čak i za one dubljeg džepa. Što onda reći na cijenu “ring side” karate koja se penje sve do 100 tisuća dolara. Analitičari tvrde da je problem nastao radi MMA fanova koji jednostavno nisu naviknuti na plaćanje tako skupih ulaznica pa će se velika većina onih koji su planirali uživo gledati dvoboj, morati zadovoljiti PPV prijenosom.

Drugi problem jesu irski navijači koji neće kao inače potegnuti iz Dublina i drugih irskih gradova pogledati svog mezimca. Ako već dolaze s drugog kontinenta, Irci se ne žele zadovoljiti mjestima “uz reflektore”, nego žele nešto bolja mjesta. A cijene tih ulaznica su zaista paprene i u rangu novog automobila srednje klase.

Neki analitičari s druge stane smatraju kako je promotivna Mayweather vs. McGregor turneja na koncu ipak donijela štetu samom meču. Specijalizirani boksački mediji i prije tog neviđenog sportkog cirkusa nisu pisali pozitivno o May/McG dvoboju, a nakon turneje su ga odlučili gotovo potpuno ignorirati kao nešto što nije vrijedno njihove pažnje. To je svakako utjecalo na dio boksačke publike koja je odlučila bojkotirati dvoboj jer ga više ne smatra sportskim, nego zabavnim eventom.

Na koncu valja naglasiti da nikako nema mjesta žaljenju Mayweathera i McGregora jer će velika većina prihoda od njihovog dvoboja stići od PPV prijenosa pa su procjene da će slavni boksač zaraditi 300, a UFC prvak 100 milijuna dolara, i dalje prilično točne.

No, ostaje činjenica da su se ipak malo precijenili i da su su astronomske cijene karata za T-Mobile Arenu priličan “fail”.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI