Poznato kada će se održati drugo finale Svjetske boksačke serije

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 07.07.2018 12:20h Autor:

George Groves i Callum Smith

Nakon što smo saznali kada će se u ringu sučeliti Murat Gassiev i Oleksandr Usyk, napokon barem otprilike znamo kada će se održati druge finale World Boxing Super Series turnira, ono u super srednjoj kategoriji između Georgea Grovesa i Calluma Smitha.

Ako je finale lakoteške kategorije, koje će se održati 21. srpnja u Moskvi, meč o kojem govori cijela Rusija i Ukrajina, onda je svakako finale super srednje meč koji cijela Velika Britanija s nestrpljenjem iščekuje. Već dugo postoji rivalitet između Calluma Smitha i Georgea Grovesa, a sada će napokon njih dvojica ući u ring i to uz veliki ulog.

Groves (28-3) i Smith (24-0) će se boriti za WBA i IBO pojaseve, koji su trenutno kod Grovesa, no oba su zapravo glavna turnirska nagrada. Nažalost po fanove, čini se kako se meč neće održati u Britaniji, iako je prvobitno bio planiran srpanj i London. Kale Sauerland je rekao kako će se meč sigurno održati u rujnu, no da još nemaju točan datum. On bi se trebao znati kada se odluči lokacija, a za sada je najizglednija da to bude Rusija ili čak Saudijska Arabija, koja je ostala bez planiranog finala lakoteške kategorije.

Na kraju bi se cijeli turnir mogao odužiti na ukupno godinu dana, iako je prvobitno planirano da se sve završi unutar osam mjeseci od prvog meča. To je velika šteta, budući da je do sada turnir izgledao sjajno. Ipak, ovakvi problemi ne zabrinjavaju organizatore, koji su već najavili iduću sezonu. Ona će sadržavati turnire u bantamu i super lakoj kategoriji, a službeni ždrijeb će se održati 22. srpnja u Moskvi, dan nakon meč Usyka i Gassieva.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI