Poznati liječnik: Sudac je McGregora spasio teške ozljede mozga

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 03.09.2017 16:00h Autor:

Mayweather vs. McGregor

Jedan od najiskusnijih svjetskih boksačkih liječnika, Darragh O’Carroll, je prokomentirao prekid boksačkog meča Floyda Mayweathera Jr. i Conora McGregor te je u potpunosti podržao odluku suca.

Darragh O’Carroll je odradio posao liječnika pored ringa u mnogim velikim boksačkim mečevima, pa je iz tog razloga relevantna osoba za prokomentirati odluku suca Roberta Byrda, koji je u desetoj rundi prekinuo meč Conora McGregora i Floyda Mayweathera Jr. Mnogi su, uključujući i Irca, smatrali kako je on toga odradio prerano, no ne i O’Carroll.

“Byrdova odluka o prekidu nije bazirana na znakovima umora, nego na znakovima traumatske ozljede mozga. Ataksija, vrtoglavica i gubitak balansa su dokazi toga. Umor može uzrokovati spore pokrete, no nikako ovako lošu koordinaciju kao što je viđena kod McGregora u desetoj rundi. To je uvijek rezultat ozljede mozda, a ne umora. Dozvoliti takvom borcu da nastavi bi bilo izuzetno neodgovorno”, izjava je ovog cijenjenog liječnika.

McGregor je nakon meča tvrdio kako je zaslužio da mu sudac dozvoli nastavak meča i odlazak do posljednjeg gonga, iako je dvije runde dobivao teške batine te više nije uspijevao ni na koji način uzvratiti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI