Poznati honorari Golovkina i Canela za današnji meč

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 16.09.2017 15:53h Autor:

GGG vs. Canelo

Poznati su bazni honorari koje će Gennady Golovkin i Saul Alvarez uprihoditi za večerašnji nastup, odnosno svota koji zarađuju neovisno o broju prodanih prijenosa.

U pitanju su cifre od pet milijuna dolara za Alvareza te tri milijuna dolara za Golovkina, no naravno kako je tu u pitanju samo dio zarade, dok će onaj veći dio doći od broja prodanih PPV prijenosa. No, boksači će, putem organizatora, zaraditi i dio od prodanih ulaznice, kao i sponzorskog novca.

Canelo je za svoj prošli meč, koji je odradio protiv Julia Cesara Chaveza Jr., uprihodio oko 27 milijuna dolara kada se sve zbrojilo, a realno je očekivati kako će ovoga puta to biti i više. Za Golovkina se ništa ne zna, budući da je njemu ovo prvi jači PPV u karijeri, tako da njemu vjerojatno odlazi podosta manji dio nego njegovom protivniku. Tu treba uzeti u obzir i to kako je organizator meča “Golden Boy Promotions”, promotorska kuća koja zastupa meksičkog boksača. No, Golovkin će svakako ostvariti najveću zaradu u dosadašnjoj karijeri, neovisno o tome koliki postotak prodaje pripada njemu.

Svakako vrijedi pogledati i koliki su honorari boraca na ostatku programa, tj. koliko u usporedbi s glavnim zvijezdama to izgleda mizerno, ako znamo da su u pitanju boksači na jednom od najjačih “cardova” godine.

  • Canelo Alvarez ($5 million) vs. Gennady Golovkin ($3 million)
  • Joseph Diaz ($200,000) vs. Rafael Rivera ($15,000)
  • Diego De La Hoya ($80,000) vs. Randy Caballero ($50,000)
  • Ryan Martin ($50,000) vs. Francisco Rojo ($25,000)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI