Poznate astronomski velike garantirane cifre za Conora i Floyda

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 26.08.2017 09:31h Autor:

Floyd Mayweather Jr. & Conor McGregor

U javnost su izašle garantirane cifre za Conora McGregora i Floyda Mayweathera, odnosno minimalan honorar koji će svaki od njih dvojice uprihoditi. Iako u pitanju nije cijeli iznos, on već sada izgleda zastrašujuće velik.

Prema informacijama koje je prenio Brett Okamoto s ESPN-a, Floyd Mayweather Jr. u ugovoru ima cifru od točno sto milijuna dolara, kao onu koju će dobiti odmah nakon meča. McGregor je tu prošao malo slabije, odnosno on će “pospremiti” 30 milijuna, što i dalje deseterostruko veći iznos od njegovog do sada najvećeg baznog UFC honorara.

Ipak, najbitnije je napomenuti kako su to tek bazne garantirane cifre, odnosno ono što je obavezno prijaviti. U ovim podacima se ne nalazi postotak zarade od prodanih prijenosa, koji će velikih dijelom ići njima dvojici te UFC-u. Tako je gotovo sigurno da će McGregor, ukoliko prodaja prijenosa bude prema predviđanjima, ovim mečem postati bogatiji za preko sto milijuna dolara, a vrlo lako je moguće da zarade karijere čeka i Mayweathera.

Koliko tko zarađuje od prijenosa ipak nije poznato, niti će biti, ali već sada ovi honorari izgledaju neljudski. No, činjenica je da ova dva boksača sigurno ne bi bili toliko plaćeni da nije gotovo sigurno kako će se taj novac višestruko isplatiti putem reklama, prodanih prijenosa, prodanih ulaznica i ostalih popratnih izvora zarade. Boks je biznis, a ovim putem je on jako jako dobar biznis.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI