Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Povetkinov drugi test nije pokazao nikakvo uzimanje dopinga | Fight Site

Povetkinov drugi test nije pokazao nikakvo uzimanje dopinga

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 24.12.2016 11:25h Autor:

Alexander Povetkin

Drugi doping test Alexandera Povetkina nije ukazao na nikakvo uzimanje nedozvoljenih sredstava, čime će vjerojatno biti zanemareni rezultati prvog testa, onog zbog kojeg je otkazan njegov planirani meč protiv Bermanea Sivernea.

Povetkin se prošlog vikenda trebao boriti u Moskvi protiv Bermanea Stivernea. Ipak, samo dva dana prije meča pojavili su se rezultati doping testa, koji su pokazali kako je ruski boksač bio pozitivan na supstancu imena ostarin. Riječ je o doping testu na uzorku uzetom 6. prosinca.

Ipak, sada su se pojavili rezultati uzorka uzetog tjedan dana kasnije, prema kojem je Povetkin potpuno čist. On se na kraju nije borio protiv Stivernea, nakon što se WBC povukao iz meča, nego je savladao zamjenskog protivnika.

Sada je na potezu WBC, koji će jedno testiranje morati zanemariti. Najčešće se događa situacija da pozitivan test automatski eliminira onaj negativan, no iz ruskog tima se boje da će američki lobi djelovati na to da se zanemare rezultati drugog testa te da se Bermanea Stiverne odmah spoji s Deontayem Wilderom. Zanimljivo, Povetkin je već imao sličnu situaciju upravo kada se trebao boriti protiv Wildera.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI