Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Povetkin pao na doping testu, WBC se povukao iz meča pa Stiverne otputovao kući | Fight Site

Povetkin pao na doping testu, WBC se povukao iz meča pa Stiverne otputovao kući

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 17.12.2016 13:06h Autor:

Aleksander Povetkin

Aleksander Povetkin ponovno je u problemima nakon pada na doping testu prije meča protiv Bermanea Stivernea. WBC se već povukao iz istoga, a malo nakon njih je od meča odustao i Bermane Stiverne.

Povetkin je bio pozitivan na ostarin. Riječ je o lijeku nastalom 2009. godine, kao eksperimentalni lijek protiv odumiranje mišića. No, nikad nije ušao u punu medicinsku uporabu te se našao i na listi zabranjenih sredstava, nakon što je otkriveno kako djeluje i kao lijek protiv nekih posljedica uzimanja steroida, poput opadanja kose ili bolesti prostate.

Pobjednik je trebao postati službeni prvi izazivač WBC-a te se na proljeće trebao boriti protiv Deontaya Wildera. Odmah po dolasku ovih rezultata, WBC se povukao iz ovog meča, a ruski organizatori su se nadali kako će se Stiverne ipak boriti. Ipak, kratko nakon toga je i od napustio Rusiju, a dok je već bio u avionu za Las Vegas izjavio je kako nema smisla nastupiti ukoliko se WBC povukao te da se nada kako će ovih dana njega službeno proglasiti prvim izazivačem i dodijeliti mu pojas privremenog prvaka.

Ruski organizatori ipak ne žele ostati bez meča te su već posegnuli za vrlo dobrim francuskim teškašem Johannom Duhaupasom, koji bi se trebao sastati s Povetkinom, unatoč tome što je ovaj pao na doping testu te bi u nekom “normalnoj svijetu” bio automatski suspendiran. No, ovo je ipak Rusija.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI