Povetkin je Joshuin obavezni sljedeći izazivač: Pregovori započeli!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 23.04.2018 12:25h Autor:

Ilustracija – Joshua vs. Povetkin

Rus Alexander Povetkin želi biti sljedeći protivnik Anthonyja Joshue u meču za svjetske titule prema IBF, IBO, WBA i WBO federacijama. A to mu pravo i – pripada!

Znatni olimpijac i bivši svjetski prvak je, naime, obavezni izazivač prema WBA i WBO federacijama. WBA je naredila Joshui i Povetkinu da odrade pregovore oko potencijalnog meča nakasnije do 6. svibnja. Da bi se ovakva situacija mogla dogoditi, već je predvidio Joshuin promotor Eddie Hearn, koji je Povetkina plasirao na “undercard” Joshuinog posljednjeg nastupa na Principality stadionu u Cardiffu. U meču protiv Davida Pridea, Povetkin je slavio brutalnim nokautom i tako izborio mjesto prvog izazivača.

S obzirom da Joshua i dalje pokušava pregovarati s Wilderom oko ultimativnog meča za ujedinjenje pojaseva, ali da su dva boksača i dalje prilično daleko od dogovora, meč protiv Povetkina se sada čini prilično realan. Andrei Ryabinsky, Povetkinov promotor, je optimističan…

“Vjerujem da će se Joshua držati pravila i da će surađivati s nadležnim tijelima koje reguliraju ovakve stvari radi titula kojima je vlasnik”, objašnjava Ryabinsky i dodaje:

“Mislim da svaki boksač ima pravo dokazati da je najbolji. Ne vidim nikakav razlog zbog čega Joshua ne bi pristao na meč protiv Povetkina i to kao već idući nastup. Počeli smo neke razgovore o dvoboju. Joshuin promotor Eddie Hearn je vrlo poznat u tom poslu, smatramo ga našim partnerom i nadam se da ćemo imati vrlo ugodne i uspješne pregovore.”

Povetkinov promotor nema ništa protiv da se taj meč dogodi ili u VelikojBpritaniji, ili u Rusiji, pa čak i u SAD-u.

“Zadovoljno smo svaki put kada se možemo boriti u Engleskoj jer Povetkin tamo ima mnogo fanova, ovdje ima i mnogo Rusa koji žive u ovoj zemlji. Oni će sigurno doći pogledati meč. Naravno da je moguće da ovo organiziramo i u Rusiji. Recimo Luzhniki stadion je nedavno obnovljen, a radi se o legendarnom zdanju koji ima kapacetet za meč ovakve magnitude. Amerika je istao opcija”, zaključuje menadžer.

Povetkin u profesonalnoj karijeri ima 34 pobjede i poraz tek od Vladimira Klička. Joshua ima 21 profesionalni nastup, jednako toliko pobjeda i 20 nokauta. U posljednjem dvoboju je svladao Josepha Parkera na bodove pridodavši tako svojoj kolekciji još jedan svjetski pojas.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI