Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Povetkin izdominirao Wacha i došao do meča protiv Deonteya Wildera | Fight Site

Povetkin izdominirao Wacha i došao do meča protiv Deonteya Wildera

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 04.11.2015 23:18h Autor:

Aleksandr Povetkin

Aleksandr Povetkin večeras je savladao Mariusza Wacha te time obranio svoj naslov WBC silver prvaka u teškoj kategoriji, no i izborio meč protiv Deontaya Wildera.

Bio je to meč dva boksača koji su u karijeri do sad imali upisan po jedan borac, a od obojice je bolji bio Vladimir Kličko. Meč protiv Povetkina se još uvijek pamti po izuzetno destruktivnom stilu Ukrajinca, koji je skroz ulazio u klinč protiv manjeg protivnika te mu otamo zadavao bitne udarce. Šest mjeseci prije toga Kličko je savladao i Wacha, također odlukom sudaca nakon 12 rundi.

15 centimetara niži Povetnik ipak je bio favorit protiv gorostasnog Poljaka, a to je i potvrdio svojim vrlo pametnim boksom, gdje je iskoristio svoju brzinu, ali i tehničku nadmoć. Sasha je kroz 12 rundi boksao pametno te time nanosio štetu svom protivniku, da bi ruski vitez završio sve u posljednjoj rundi, kad je meč bio prekinut zbog posjekotine na Wachovom licu. Iako osim toga nije bio ozlijeđen, meč je prekinut. Poljak se zapravo nije imao što buniti, jer je i po sudačkim karticama bio u velikom zaostatku.

Povetnik je tako došao do priliku za meč protiv WBC prvaka Deontaya Wildera i sigurno će to biti najveći ispit do sada za "Bronze Bombera". Povetkin je ovim mečem još jednom dokazao da mu izuzetno viši protivnici ne stvaraju dodatni problem, odnosno da ima taktiku i za takve protivnike. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se posvatiti protiv Wilderove snage i sigurno će svjetska boksačka javnost s nestrpljenjem čekati ovaj meč.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI