“Pound4pound” kralj Terence Crawford nokautirao Benavideza i došao do 34-0 (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 14.10.2018 17:53h Autor:

Terrence Crawford

Još jedan u nizu svojih vrhunskih mečeva sinoć je odradio po mnogima najbolji boksač svijeta u ovom trenutku, Terence “Bud” Crawford. On je nokautom u 12. rundi savladao Josea Benavideza, čime je zadržao WBO pojas velter kategorije te podigao svoj profesionalni omjer na 34-0.

Niti malo manje impresivan Crawford nije u velteru, nego što je bio u poluvelter kategoriji. Tamo je prošle godine ujedinio sve elitne pojaseve, postavši u tom trenutku jedini apsolutni boksački prvak svijeta, da bi te iste pojaseve napustio, odlučivši pokušati isto napraviti u velteru. U lipnju je tako oduzeo WBO pojas Jeffu Hornu, nanijevši mu prvi poraz u karijeri, a sada je prvi poraz u karijeri nanio i do sada impresivnom Joseu Benavidezu Jr. (27-1).

Bio je to još jedan od standardnih Crawfordovih mečeva. Krenuo je sporije, s ciljem da upozna protivnikove prednosti i slabosti te je na taj način čisto izgubio prve dvije runde, no onda je sve krenulo njegovim tokom. Terence je preuzeo kontrolu i došao je do načina boksa kakvim on većinom osvaja svoje pobjede. Uhvatio je ritam, osjetio je distancu te je Benavideza počeo pogađati pojedinačnim udarcima ili kratkim serijama, uz brze izlaske zbog kojih njegov protivnik nije mogao pogoditi njega. Bila je to podosta frustrirajuća situacija za izazivača, a ovaj način borbe bi vjerojatno doveo i do negodovanja publike da se meč nije održao u Omahi, Terenceovom rodnom gradu. Crawford je boksao tehnički odlično, no činilo se da neće uspjeti završiti ovaj meč prekidom, što mu je svakako bio cilj.

On je to ipak uspio, no mnogi će reći nezasluženo. Boksala se već 12. rundi, kada Crawford pogađa aperkat točno u bradu i Benavidez je na podu. Uspio se ustati prije kraja odbrojavanja, no sudac je procijenio kako nije sposoban nastaviti borbu, što se mnogima činila kao loša odluka. Posebno jer je u pitanju bila posljednje runda, kao i prvo brojanje u meču. Ipak, domaći teren je vjerojatno odigrao ulogu te je Crawford pobjedu, koja je bila i ovako apsolutno neupitna, ipak upisao prekidom.

Njegov omjer trenutno je na 34-0 te je očekuje da bi idući meč trebao imati protiv još jednog neporaženog boksača, IBF prvaka velter kategorije, Errola Spencea Jr. U tom slučaju bi ova oba pojasa bila ulog, no to je ono na što Crawford cilja, budući da je najavio i u ovoj kategoriji postati apsolutni prvak. WBA Super pojas nalazi se kod Keitha Thurmana, WBA Regular kod Mannya Pacquiaoa, a WBO kod Shawna Portera.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI