Poturak: K-1 nas je prevario, priče o drugom vlasniku su smiješne!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 12.12.2017 12:39h Autor:

Dževad Poturak

Prošlog tjedna je preko društvenih mreža poruku čitavom borilačkom svijetu poslao proslavljeni hrvatski sportaš i naš najveći borac Mirko Filipović. Cro Cop je upozorio sve koji imaju doticaj s K-1 promocijom i njegovim vlasnikom Mikeom Kimom na činjenicu da honorari za K-1 WGP Finale, koje se održalo 15. ožujka 2013. godine u Zagrebu, nikada nisu isplaćeni.Od turnira je prošlo četiri i pol godine!

Cro Cop se obratio svjetskoj borilačkoj javnosti: Vlasnik K-1 je propalica i varalica, skriva se u nekoj rupi!

Unatoč opetovanim obećanjima i prologniranju konačnog roka plaćanja, Filipović tvrdi da su on i ostali borci poput Zhuravleva, Londta, Poturka… ponovno ostali nasamareni. Podsjećamo, kako je ukupni dug K-1 promocije i vlasnika Mikea Kima prema ovim sportašima debelo preko milijun dolara, a najveći dio kolača je trebao pripasti pobjedniku turnira Cro Copu. Fight Site je u više navrata već pisao ovoj neviđenoj sramoti. Stvar se ponovno aktualizirala prije otprilike godinu dana kada je K-1 organizirao dvije priredbe u regiji, najprije u Beogradu, a zatim i u Tuzli.

Iako su organizatori tvrdili da ovaj “novi” K-1 nema veze s onim starim koji je dužan honorare (što samo po sebi nema nikakvog smisla) ispostavilo se da to nije istina. Naime, vlasnik kompanije Mike Kim se pojavio u Beogradu, no nije bio jedini… Saznavši kako je Kim samo nekoliko stotina kilometara od njih u Beograd su se uputlili biši Cro Copov menadžer i čovjek čiji je Fight Channel bio hrvatski partner K-1 promociji na eventu u Zagrebu, Orsat Zovko, Mirko Filipović i Dževad Poturak. Malo je reći da su iznenadili Kima kada su se pojavili u beogradskom hotelu Astorija. Nakon podugačkog razgovora koji je trajao dugo u noć, vlasnik K-1 promocije je obećao trojci skorašnju isplatu duga te ih je zamolio da se još malo strpe. No, ponovila se ista stvar kao i mnogo puta do sada. K-1 i Mike Kim su se jednostavno prestali javljati.

Poturak: Istina je da smo prevareni!

“Istina je da smo prevareni od K-1 organizacije. S druge strane imamo novi turnir na kojem se vidjelo da je K-1 opet u pokusaju oživljavanja”, izjavio je legendarni “BH Machine” Dževad Poturak za Fight Site kojeg smo kontaktirali kako bi nam otkrio je li se nešto promijenilo u međuvremenu.

“Žao mi je zbog svog ovog dešavanja oko K-1. Jer ta promocija je oduvijek bila motivacija i san svim profesionalnim kick boksačima. Ne želim negativno pričati o K-1 promociji, ja ih želim motivirati da stanu na noge i da ponovno krenu jako naprijed. Ali da naravno isplate dugovanja prema nama kao pravi samuraji”, dodao je Poturak.

Pojavile su se teorije da je dosadašnji vlasnik Mike Kim prodao “brand” drugim vlasnicima. No, Poturak rezonira kako ne možete kupiti neku kompaniju bez njezinih dugovaranja.

“Čujem sada priču da je u igri neki drugi vlasnik, da su neki drugi ljudi sada na vrhu kompanije. Sve je to u redu, ali kompanija se ne zove K-2, nego i dalje K-1. Mislim da nitko ne bi pristao kupiti tvrtku u kojoj nisu čisti računi. Tako da mi je osobno ta priča smiješna”, smatra Sarajlija koji je na finalnom turniru 2013. godine sudjelovao kao zamjena, no svladao je Laschenka i stigao do polufinala.

K-1 je samo u ovoj godini održao 6 Grand Prix turnira, većinu u legendarnoj Saitama Super Areni. Na posljednjem teškaškom Grand Prixu je slavio hrvatski borac Antonio Plazibat. Poturak ima poruku i za njega.

“Što se tiče pobjednika ovog posljednjeg K-1 WGP-a, koji se nedavno održao u Japanu. Ja mu želim samo čestitati i poželiti sreću na budućim turnirima. A i ja sam sa svojom ekipom sudjelovao i momagao u treninzima za ovaj turnir”, zaključio je Poturak.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI