Pogledajte meč De La Hoye i Mayweathera iz 2007. godine (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 27.01.2015 10:59h Autor:

screenshot

U iščekivanju potvrde meča s Mannyem Pacquiaom, prisjetit ćemo se do sada jedine "superborbe" u kojoj je Floyd Mayweather Jr. nastupio. One s Oscarom De La Hoyom, 2007. godine, koja se održala u Las Vegasu, a Floyd je slavio podijeljenom odlukom sudaca.

5. svibnja 2007. godine bio je datum kad se dogodio jedan od najvećih boksačkih mečeva, ako ne u povijesti, onda u posljednjih deset godina. Jedan od najvećih boksača ikad, kako amaterskih tako i profesionalnih, Oscar De La Hoya, susreo se u MGM Grandu s 30-godišnjim neporaženim Floydom Mayweatherom, sinom njegovog dugogodišnjeg trenera.

Zanimljivo, Floyd je već tad bio podosta težak za dogovore, ali na kraju su uspjeli doći do potpisivanja ugovora za meč i on je održan. S 19 milijuna dolara prihoda na ulaznicama, ovaj meč je prestigao Lewisa protiv Hollyfielda i Lewisa protiv Tysona te postao boksački event s najvećim "gateom", sve do 2013. godine i meča Mayweathera i Maidane.

O samom meču te krajnjoj sudačkoj odluci su se dugo vodile rasprave. Iako je službena statistika rekla da je Floyd nanio više udaraca, rijetko kome je promakla činjenica da je sve odradio izuzetno defenzivno te većinom pogađao iz kontre. Neki su nakon ovog slavili novog velikog prvaka, neki su žalili Oscara, no ono što se dogodilo nakon meča je iznenadilo sve.

Floyd je najavio povlačenje iz boksa, budući da je smatrao da nema više što postići, odnosno da ne vidi izazove. Još jednom je obranio naslov, a onda se umirovio. Ipak, onaj drugi izazov, financijski, doveo je do povratka oko dvije godine kasnije te postavljanja nekih od najvećih boksačkih rekorda, barem što se tiče poslovne strane ovog sporta. De La Hoya se povukao godina dana kasnije, nakon nokaut poraza od Mannya Pacquiaoa.

Pogledajte kako je izgledao taj meč.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI