Podignuta prijava protiv Canela radi dopinga, meč protiv GGG-a pod velikim upitnikom!?

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 30.03.2018 10:34h Autor:

Gennady Golovkin i Canelo Alvarez

U ovom trenutku nije više tako izgledno da ćemo 5. svibnja gledati dugo iščekivani revanš između Gennadya Golovkina i Canela Alvareza. Razlog zbog kojeg su znatno pale šanse da će se ovaj boksački mega dvoboj i realizirati jest najava Atletske Komisije države Nevade o podizanju službene prijave protiv slavnog meksičkog boksača radi dva pada na doping testu.

Podsjećamo kako je Alvarez pao na dva doping testa izvan natjecanja koji su provedeni 17. i 20. veljače. Komisija je krenula u provođenje svoje istrage 5. travnja, a prošlog petka su odlučili ipak privremeno suspendirati Alvareza unatoč početnim najavama da se to neće dogoditi koje su stizale iz Golden Boy Promotionsa i boksačkih federacija.

Naime, Alvarez je pao na dobrovoljnom testu i to na “clenbuterol”, koji je od strane Svjetske anti-doping agencije označen kao vrlo česta supstanca kojim je kontaminirano meso u Meksiku i Kini. Stoga su čelnici boksačkih federacija stali na stranu Meksikanca te su ustvrdili da nema bojazni oko održavanja boksačkog meča 5. svibnja. Čini se kako Atletska Komisija države Nevade nije na istoj valnoj liniji s njima…

“Nakon što sam proveo svoju istragu, odlučio sam pokrenuti službenu prijavu protiv gospodina Alvareza i riješiti ovu stvar na disciplinskom saslušanju tijekom redovne sjednice Komisije 18. travnja. Radi toga ću otkazati prethodno zakazano saslušanje za 30. ožujak”, izjavio je glavni čovjek Komisije Bob Bennett.

Iza miljenika boksačke publike je stao i direktor WADA-inog laboratorija u Salt Lake Cityju koji je proveo testiranja Alvarezovih uzoraka. Daniel Eichner je odlučio poduprijeti teoriju o kontaminiranom mesu radi količine nedozvoljene tvari koja je pronađena kod Canela. Ona, naime, prema riječima Eichnera, odgovara prijašnjim slučajevima kontaminacije mesom. No, to ipak nije spriječilo Bennetta, inače bivšeg FBI agenta, da suspendira Alvareza i pokrene postupak.

S obzirom da je meč zakazan za 5. svibnja, a saslušanje 18. travnja, Canelo Alvarez i njegov tim nemaju apsolutno nikakvog prostora za pogrešku. Moraju se dobro pripremiti za saslušanje ispred Atletske Komisije države Nevade, a u protivnom će meč protiv GGG-a gotovo sigurno otpasti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI