Pinca se oporavio od poraza od Petrosyana i uzeo WBC naslov

K1 / Boks 11.06.2012 13:08h Autor:

Giorgio Petrosyan vs. Fabio Pinca (photo: Gloryworldseries.com)

Jučer je u Bangkoku održan Battle of the belts, pompozno najavljivana priredba na kojoj se trebalo odlučivati o osam naslova WBC-evih prvaka. Iako card nije bio ni blizu najavljivanom održani su neki zanimljivi mečevi.

Samo dva tjedna nakon poraza od Giorgia Petrosyana na Gloryjevom turniru u Stockholmu, Fabio Pinca osvojio je WBC-ev naslov u kategoriji do 67 kilograma svladavši odlukom Big Ben Chor Prarama.

Artem Levin, kao i Simon Marcus, morao je otkazati meč za privremenog prvaka u poluteškoj, tako da su se za naslov borili Joe Schilling i član Golden Gloryja Karapet Karapetyan. Na kraju je do naslova nakon sudačke odluke došao Amerikanac.

U meču za prvaka u cruiserweightu (-95 kg) Steve McKinnon nokautirao je Franka Munoza u prvoj rundi, dok je Fabiano “Cyclone” Aoki Christiana Boscha nokautirao flying kneejem u drugoj i postao novi prvak u teškoj kategoriji. Kem Sitsongpeenong dokazao je da mu puno više odgovara Muay Thai od kick boksa i nakon razočaravajućeg nastupa u Švedskoj laktom je u drugoj rundi nokautirao Alejandra Asumu Osa u meču za naslov u super velteru.

U lakoj Jomthon Chuwattana odlukom je svladao Yetkina Ozkula, dok je u meču za WBC-ev naslov u superlakoj Sagetdao prekidom u trećoj rundi zbog posjekotine pobijedio Sofiana Derdagu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI