Pijetraj prognozirao Klička i Joshuu

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 27.04.2017 09:41h Autor:

Leonard Pijetraj

“U ovaj se meč nikako ne bih kladio. Svi ili velika većina daju neku malu prednost Joshui, ali ja se ne bih mogao opredijeliti. Neću ni za koga navijati, nego ću baš uživati u meču”, rekao je za Sportske Novosti hrvatski boksački izbornik Leonard Pijetraj najavljujući boksački spektakl koji nam slijedi narednog vikenda – dvoboj Klička i Jushue.

Prognozeri kažu da je ovo najteži ispit koji je Kličko imao do sada, Pijetraj smatra obrnuto…

“To mi kao gledatelji možda želimo, ali mislim da ipak nije. Bez obzira na to kako meč završio. U konačnici, Kličko je znao i gubiti. On je prošao jako puno toga. Ja bih rekao drukčije: Joshui je to najteži ispit dosad. Tu će se stvarno vidjeti koliko on vrijedi jer mu slijedi strašan pritisak”, objašnjava stručnjak koji je u prošlosti sudjelovao u pripremnim kampovima ukrajinskog razarača.

“Po meni, najveća mana Vladimira Klička jest to što nema pravog trenera. On, ustvari, ima prijatelja koji mu je trener, Johnathon Banks. On je odličan momak, ali sumnjam da je toliko veliki strateg. Kličko je došao u onu fazu da je dovoljno iskusan i misli da mu ne treba trener. Banks je inače došao nakon Emanuela Stewarda, Kličkova prijašnjeg trenera, s kojim je Vladimir imao fantastičan odnos. Osobno jako dobro znam Stewarda. To je odličan čovjek, smiren, dobar strateg. Nije se puno miješao u politiku trenera, nekih programa treniranja. On je, ustvari, bio samo taktičar, zadužen za tehnički dio. Nakon takvog trenera Kličku vjerojatno nije ni bilo lako naći nekog s kim bi se tako dobro slagao, pogotovo sada kada mu se karijera ipak polako primiče kraju. Nije bilo lako naći nekog kome bi vjerovao. Johnathon Banks je blizu, on je također prošao školu Emanuela Stewarda, pa ga je Kličko uzeo. Ipak, po meni, Banks nema tu širinu u taktičkom dijelu da bi pripremio Klička. To će Vladimir morati sam, na temelju iskustva”, smatra Pijetraj.

Čitav intervju pročitajte na ovom LINK-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI