Pijetraj i Hrgović analizirali slavlje Joshue: “Više boksa, manje crossfita”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 03.05.2017 11:40h Autor:

Kličko vs. Joshua

Hrvatski boksački izbornik Leonard Pijetraj nije pretjerano impresioniran onime što je pokazao Anthony Joshua proteklog vikenda u Londonu u dvoboju protiv Vladimira Klička. Iako Pijetraj tvrdi da je Britanac fizički impresivan, smatra da je na Wembleyju do 11. runde Ukrajinac bio bolji te da Joshua nije odradio posebno dobar posao.

“Osim što nije toliko hrabar koliko se mislilo, Joshua ima preveliku mišićnu masu i nakon nekoliko dobrih serija se vrlo brzo umori, no kako je mlad sreća je da se relativno brzo i vraća”, objašnjava hrvatski stručnjak za Večernji list i dodaje da će Kličko nakon onakvog meča teško odoljeti da ne pokuša u revanšu jer smatra da može slaviti u drugom dvoboju.

S obzirom na ogromnu popularnost Jushue, lista potencijalnih izazivača će biti velika. Tko može ugroziti Britanca ukoliko se revanš s Kličkom prolongira?

“Ako se šest mjeseci ne javi službeni izazivač, IBF može Joshui odobriti da dobrovoljno brani naslov protiv nekog iz prvih 10. No to su male svote, a veliki rizici pa će ljudi koji ga vode ipak gledati da ga namjere na nekoga tko može popuniti stadion. Vjerujem da će Joshua par puta lakše obraniti naslov, a onda bi se išlo na meč s Wilderom. Ovog trenutka nema potrebe boksati u SAD-u jer je Britanija veliko tržište.”

“Smatram da Wilder ima najveće izglede jer je vrlo hrabar, rekao bih polulud, ima duge ruke, a njegov desni direkt je strašan i može ugroziti Joshuu koji svoju lijevu ruku drži dosta nisko”, zaključuje Pijetraj.

Hrgović: Joshua je krut, nema mekoće…

I najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović relativno slično razmišlja kao Pijetraj. I on je kod Joshue vidio dosta mana…

“Premda mu to daje samopouzdanje, ipak je previše stavio naglasak na snagu i on je prototip novog tipa teškaša. No, morat će se više posvetiti boksačkim tehnikama, a manje crossfitu. On nema talent kakav su imali šampioni poput Tysona, Holyfielda, Lewisa, ali ima strašne fizikalije, srce i karakter. On jest brz, ali krut. Nema mekoće i protočnosti u njegovim tehnikama”, objašnjava Hrgović koji vjeruje da će Joshua još dugo vladati svjetskim boksom, ali i da ima dosta mjesta za napredak.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI