Petje otputovao u Japan na meč karijere

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 27.12.2014 11:03h Autor:

Samo Petje

FFC-ev kickboxing prvak, Samo Petje, otputovao je u Japan gdje za dva dana ima izuzetno važan meč. S druge će mu se naći poznati japanski borac Yasuhiro Kido i ovo je Slovencu velika prilika za dodatni iskorak u karijeri.

Samo Petje je imao izuzetno uspješan debi u Japanu, a sve je to rezultiralo novim pozivom na Blade event, koji će se održati za dva dana u Tokyu. Samo nastupa u sunaslovnoj borbi, a njegov protivnik je poznati domaći ljubimac Yasuhiro Kido.

Inače, Petje iza sebe ima fantastičnu sezone. Pobjednom je debitirao u Gloryu, postao je prvi FFC kickboxing prvak, a i počeo je svoj proboj u Japanu. Ova borba protiv Kidoa trebala bi mu poslužiti kao dodatni iskorak, a uvjerljivom pobjedom bi sigurno našao svoje mjesto među najboljih borcima svijeta u ovom trenutku.

Inače, Kido je 32-godišnji borac, koji je od 2007. godine nastupao unutar K-1 organizacije, a u karijeri ima 36 pobjeda i 15 poraza, što je sjajan rezultat, ako se zna da se oduvijek bori samo u konkurenciji s borcima iz samog svjetskog vrha. O njegovoj sjajnoj formi govori podatak da je slavio u 17 od posljednjih 20 mečeva, krenuvši od ljeta 2010. godine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI