Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Paralizirani ruski boksač izborio 22 milijuna dolara odštete od atletske komisije New Yorka | Fight Site

Paralizirani ruski boksač izborio 22 milijuna dolara odštete od atletske komisije New Yorka

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 09.09.2017 12:10h Autor:

Magomed Abdusalamov

Ruski boksač, Magomed Abdusalamov, koji je završio u komi nakon meča održanog prije četiri godine, pobijedio je u pravnoj bitci s atletskom komisijom New Yorka. Oni su mu dužni platiti 22 milijuna dolara odštete zbog stanja u kojem se našao.

Abdusalamov je bio jedan od najvećih svjetskih teškaških potencijala i vlasnik skora 18-0, gdje je do svih pobjeda došao nokautom, kada je u studenom 2013. dogovorio meč protiv Mikea Pereza. Okršaj je održan u Madison Square Gardenu, a bio je to meč prepun akcije i teških udaraca nanesenih s obje strane.

Odmah nakon borbe, liječnik atletske komisije New Yorka je zaključio kao nema oštećenja mozga, iako se boksač nije osjećao dobro. Ipak, taxiem je otišao u bolnicu, gdje su mu ustanovili veliki ugrušak krvi kod mozga, nakon čega su ga odmah stavili u prisilnu komu, da bi što prije splasnulo. Ipak, kod je bio u komi je doživio moždani udar i jedno vrijeme je bio u kritičnom stanju. Iz kome je izašao tek mjesec dana kasnije, dok je tek u svibnju 2014. godine počeo raspoznavati ljude i komunicirati s okolinom, no govor mu je više sličan mumljanju.

Do danas mu se stanje popravilo, no još uvijek mu je paralizirana cijela jedna strana tijela, ima problema s komunikacijom i treba mu pomoć obitelji pri većini svakodnevnih radnji.

U veljači 2014. godine, njegova je obitelj podnijela tužbu protiv Atletske komisije New Yorka, kojom su potraživali sto milijuna dolara odštete, radi lošeg medicinskog odnosa koji je rezultirali teškim neurološkim oštećenjem. Cijela istraga i proces je trajao punih 32 mjeseca, a sada je napokon donesena odlukom kojom on i njegova obitelj dobivaju 22 milijuna dolara odštete, što je najveća odšteta nekom boksaču ikada isplaćena.

Naravno, ništa od toga neće vratiti Abdusalanova kakav je bio prije tog nesretnog dana te se prava borba njega i njegova obitelji nastavlja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI