Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Pacquiao i Mayweather srušili dva rekorda: Prijenos prodan u preko 4 milijuna domova, zarada od ulaznica 72.000.000$ | Fight Site

Pacquiao i Mayweather srušili dva rekorda: Prijenos prodan u preko 4 milijuna domova, zarada od ulaznica 72.000.000$

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 12.05.2015 22:14h Autor:

Manny Pacquiao i Floyd Mayweather

Boksački "meč stoljeća" opravdao je svoj naziv, barem ako je suditi prema broju prodanih prijenosa. On je bio čak 4.4 milijuna te je time srušen apsolutni rekord. Rekord je srušen i po zaradi od ulaznica, koja iznosi 72 milijuna dolara, što je više nego tri puta više od dosadašnjeg rekorda.

Možda je većinu fanova razočarao sam meč, no organizatore sigurno ne mogu razočarati brojke koje su se pojavile, a odnose se na meč Mannya Pacquiaoa i Floyda Mayweathera. Prijenos je prodan u čak 4.4 milijuna američkih domova, što je čak dva milijuna više od dosadašnjeg rekorda, koji je držao meč Mayweathera i Socara De la Hoye, iz 2007. godine.

Sve je to tvorilo iznos 400 milijuna dolara, čime je za 100 milijuna dolara premašen honorar koji su dobili boksači i sve vodi k tome da organizatori mogu više nego zadovoljni trljati ruke, jer su uspjeli u svojoj namjeri. Promocija za meč bila je fantastična i rezultati se vide.

No, to nije jedini rekord koji je srušen. Za drugi se i pretpostavljalo, nakon što su pojavile najskuplje ulaznice u povijesti, no i tako su iste bile rasprodane u rekordnom roku. Na kraju je utržak 16.219 prodanih ulaznica ispao 72 milijuna dolara, što je za nevjerojatnih 52 milijuna dolara premašilo dosadašnji rekord.

Ovo su uistinu brojke od kojih dolazi glavobolja, ali sve je to dokaz da pravi marketing radi čuda. Jednostavno, u SAD-u je 2. svibnja bila gotovo obaveza pogledati taj meč, a na kraju se veliki broj istih fanova razočarao. No, to je posao.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI