PacMan promijenio priču: Namjestili su mi, trebao sam pobijediti

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 04.07.2017 10:30h Autor:

Horn vs. Pacquiao (Instagram)

Kako se polako smiruju strasti nakon nekima kontroverzne pobjede Jeffa Horna protiv legendarnog Mannyja Pacquiaoa u meču za naslov svjetskog prvaka prema WBO verziji, tako se tenzije od strane bivšeg prvaka – povećavaju.

Za razliku od prvih pomirljivih izjava u kojima je čestitao svom protivniku te je rekao da je meč bio “gust, ali da poštuje odluku sudaca”, Filipinac je dva dana kasnije krenuo u medijsku ofanzivu. Sada tvrdi da je čitava stvar bila namještena, a prema novom razmišljanju trebao je pobijediti sa četiri ili pet poena prednosti.

“Sudac nije bio na nivou. Bio je nesposoban. Mislim da su mi namjestili”, prenosi Manila Bulletin izjave legendarnog boksača.

Podsjećamo kako je meč od strane sudaca bodovan s 2 x 115-113 i 1 x 117-111. PacMan takvo bodovanje naziva strahotom.

“Način na koji su bodovali je strahota”, poručuje bivši svjetski prvak i dodaje da je zainteresiran za revanš, ali samo u slučaju da on može birati suce.

Informacije radi, agencija koja je bila zadužena za njegovu promociju i promociju čitave priredbe je odobrila WBO suce. Radi se o Top Ranku kojeg vodi Bob Arum. S obzirom da Filipincu uskoro ističe ugovor s kontroverznim Arumom i njegovom agencijom, mnogi smatraju da je Pacquiaou servirana osveta.

Na direktno pitatanje je li to mogućnost, Pacquiao je dao zanimljiv odgovor:

“Hajdemo ne razmišljati o tome.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI