Ovako je sudačka trojka po rundama ocijenila meč Canela i GGG-a (FOTO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 17.09.2017 10:29h Autor:

Canelo vs. GGG

Mediji su došli do papira koji je danas glavna tema u sportskom svijetu, sudačkih kartica s bodovanjem meča Gennadya Golovkina i Saula Alvareza.

Sportska javnost, boksački fanovi i boksački analitičari već satima, odnosno otkako je završio meč Gennadya Golovkina i Saula Alvareza, razglabaju o tome što su vidjeli suci tog meča te kako je došlo do odluke koja je meč dovela do toga da on nije dao pobjednika. Posebna je tema kartica sutkinje Adelaide Byrn, koja je Meksikancu dodijelila pobjedu u čak 10 od 12 odrađenih rundi. Sada je poznato i kako su suci dijelili svoje bodove.

Malo sporiji start Golovkina doveo je do toga da su se sve suci, ali i većina ostalih, složili kako je Canelo napravio dovoljno za dobiti prve dvije runde. Ipak, već oko treće runde kreću različita mišljenja. Sutkinja Byrd je tu ostala vjerna Canelu, dok su druga dva presudila u korist Golovkina. Morretti i Trella su nastavili bodovati u korist Golovkina i iduće tri runde, po čemu je on kod obojice na pola meča vodio 4:2. S druge strane, prema sutkinji Byrd je samo jedna od prvih šest rundi pripala Kazahstancu.

Druga polovica meča izgleda još zanimljivije, posebno oko sedme runde. Naime, u pitanju je druga runda koju je sutkinja Byrd dodijelila Golovkina, s time se složio i Morretti, no Trella tu rundu dodijeljuje Canelu, što se na kraju pokazalo presudnim, jer je on bio taj čija je bodovna kartica glasila 114-114. Do kraja je sutkinja Byrd svih pet rundi dodijelila Canelu, dok su preostala dvojica osmu i devetu bodovali u korist Golovkina, da bi vrlo izjednačene posljednje tri runde, prema svima pripale Canelu.

Ako ćemo gledati ovako, Golovkin je bez pobjede ostao zbog sporijeg ulaza u meča te prevelike samouvjerenosti u pobjedu tijekom posljednje tri, u kojima nije dao onaj impuls kojim bi potvrdio jednu od te tri runde, iako mu je većina portala dodijelila barem dvije.

Što se tiče medija, Mirror je ocijenio 117-111, MMA Fighting 116-112, Teddy Atlas s ESPN-a 118-110, a Boxing News 24 117-111, svi u korist Golovkina. Fight Site, odnosno novinar Mario Katušić je meč ocijenio 116-112 u korist Golovkina, gdje bi Canelu pripale prve dvije runde te 10. i 12. runda.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI