Otkriveno koliko je novca Ortiz odbio za meč protiv Joshue, tražio je više od Millera!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 25.04.2019 13:36h Autor:

Luis Ortiz

“Nakon pet dana sra.., odbili smo sve jadne ponude Eddieja Hearna i umorni smo od ovih igrica. Znam koliko je velika ova borba. I nisam htio dopustiti da me Eddie Hearn maltretira. Posebno kada znamo da su oni ti koji trebaju Luisa. Nisam siguran imaju li uopće bilo kakvu drugu legitimnu opciju? Jer publika neće platiti ništa drugo…”, izjavio je menadžer boksača Luisa Ortiza, Jorge Carmenate u utorak govoreći o tome zašto neće doći do meča između Joshue i Ortiza.

Kolika je bila ta “jadna ponuda” kako je Carmenate nazvao ono što su Hearn i platforma DAZN nudili? Prema izvorima uglednog portala Boxing Scene, Ortiz se nije htio zadovoljiti novcem koji je dobio originalni izazivač Jarrell Miller. Tražio je 3.5 milijuna dolara više, odnosno ukupno 10 milijuna ukoliko žele da nastupi u Madison Square Gardenu 1. lipnja.

Ortiz otpao: “Joshuin menadžer nam je nudio jadnu novčanu ponudu, on je prevarant!”

Hearn i DAZN su bili spremni platiti 5 milijuna dolara i to je bio njihov maksimum. Nakon što su Carmenate i Ortiz odbili tu ponudu, pregovori su i konačno propali, a Joshuin menadžment se okrenuo drugim rješenjima.

A to su Andy Ruiz (32-1, 21 KOs) i Michael Hunter (16-1, 11 KOs). Navodno su u međuvremenu odustali od Charra i Kabayela, boksača koji su također, na samom početku, bili potencijalna rješenja.

Ako se pitate zašto je Luis Ortiz tako glatko odbio ponudu od 5 milijuna dolara, odgovor je njegov revanš s Deontayem Wilderom koji bi se navodno mogao dogoditi već  u rujnu. Naime, Ortiz je dobrano namučio svjetskog WBC prvaka u njihovom prvom meču, koji smo pratili prošle godine. Ukoliko Wilder svlada Dominica Breazeale (20-1, 18 KOs) u obaveznoj obrani svoje titule koja slijedi za nekoliko tjedana, potpuno je otvoren put prema revanšu s Ortizom. A taj bi meč kubanskom teškašu zasigurno bio lukrativniji od onog protiv Joshue i donio bi mu više novca.  Potraga za Joshuinim zamjenskim protivnikom se tako nastavlja i dalje…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI