Oscar De La Hoya se vraća u ring inspiriran pričom nedužnog zatvorenika

K1 / Boks 18.10.2011 09:59h Autor:

Oscar De La Hoya

Legendarni boksač, Oscar De La Hoya (39-6, 30 KO’s), je najavio mogući povratak u ring nakon tri godine provedene u mirovini.

Ovaj bivši svjetski prvak je posljednji dvoboj odradio 2008. kada je teško poražen od ponajboljeg boksača današnjice, Mannyja Pacquiao, prekidom u osmoj rundi. Nakon tog neugodnog poraza, vlasnik Golden Boy Promotions menadžerske agencije se odlučio povući i zauvijek objesiti rukavice o klin.

Tada su mnogi rekli da se radilo o pametnom potezu jer je De La Hoya poražen čak u četiri od sedam dvoboja koje je odradio između 2003. i 2008. Ako se tome pribroji i sumnjiva pobjeda u meču sa Felixom Sturmom, onda je njegov score posljednjih godina karijere zaista bio katastrofalan.

“Dewey Bozella je pobijedio i inspirirao me da se vratim u ring”, napisao je De La Hoya na svom službenom Twitteru i zagolicao maštu javnosti.

Bozella je bivši zatvorenik koji je 2009. oslobođen optužbi nakon što je 26 godina proveo u zatvoru zbog ubojstva jedne starice. Tijekom zatvoreništva je konstantno tvrdio da je nevin i tražio preispitivanje svog slučaja. Naposlijetku je pronalaskom novih dokaza dokazana njegova nevinost, a on je pušten na slobodu. Proteklog vikenda je u 52. godini debitirao u profesionalnom boksačkom ringu pobijedivši Larryja Hopkinsa jednoglasnom odlukom sudaca.

De La Hoya danas ima 38 na svojim leđima i prema svojoj izjavio, očito planira povratak u ring. Marketinški stručnjaci se slažu da bi njegova popularnost i danas privukla veliku publiku i ogromnu zaradu, neovisno o tome hoće li De La Hoya pobijediti ili izgubiti. Sa sportske stane priče, vjerojatno je bolje da “Zlatni dečko” ostane u mirovini…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI